Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Nu pågår renoveringen av Kristinehallen

Just nu pågår en renovering av Kristinehallen. Konsertlokalen ska till att börja med få en ny färgsättning.

Kristinehallen stod färdig 1985 och är framförallt Dalasinfoniettans hemvist. Men lokalen används också för andra konserter, evenemang, teater, föreläsningar och det är också här som landstingsfullmäktige och Faluns kommunfullmäktige har sina sammanträden.

Lokalen har i stort sett stått orörd de 33 senaste åren, men nu ska de rosa och blåa väggarna, som andats 1980-tal, bytas ut mot en fräschare och mer modern färgsättning.

- Vi ser till att måla upp ytorna, men har också plockat ner marmordetaljerna på väggarna som på flera ställen hade börjat ramla ner. Lokalens interiör har inte varit bra, vilket flera också har kommenterat, säger Lars Ringsby, chef för serviceförvaltningen.

Nya färger i blågrå skala

De nya färgerna går i en blågrå skala, och hallens väggar och balkong kommer att schatteras. Den målartekniken gör att det målade partiet görs mer levande med olika nyanser och skuggor.

Just nu ligger fokus på målningen, men inom en snar framtid är det meningen att även textilier och stolar ska ses över liksom akustiken i lokalen.

- Vi håller även på att ta fram ritningar för att kunna göra en nödvändig utbyggnad av Kristinehallen. Vi vill få till en tydlig markerad och representativ entrébyggnad. Foajén ska vara anpassad för konsert och evenemangsverksamhet. Garderobsfunktionen måste förbättras liksom möjligheten att kunna erbjuda lättare förtäring till ett evenemang. I planerna framhåller vi också vikten av att skapa en ny repetitionslokal i direkt anslutning till Kristinehallen, säger Lars Ringsby och fortsätter:

- På det här sättet vill vi skapa en trygg hemmahamn för Dalasinfoniettan, där vi specialdesignar en lokal för den sortens typ av musik och behov.

Sidan uppdaterad 2018-10-01