Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Byggarbetare

Entreprenörer klara för mångmiljonbyggen

Nu är entreprenörer antagna både för bygget av nya Södra skolan och ny- och ombyggnationen av Hasselvägens förskola.

- Det här handlar om två stora projekt. Ingen av upphandlingarna blev överklagade, vilket gjort att vi kunnat köra igång med projekteringen för båda byggena i utsatt tid, säger Lars Ringsby, chef för serviceförvaltningen.

Det vinnande anbudet gällande Södra skolan lämnades av företaget HMB Construction AB med en anbudssumma på 124,5 miljoner kronor.

När det gäller Hasselvägens förskola kom det vinnande anbudet från företaget Bygg Tjänst i Falun AB med en anbudssumma på 40,1 miljoner kronor.

- Vi kan konstatera att det är två lokala företag som lämnat de vinnande anbuden, säger Lars Ringsby.

Nya skolan klar i juli 2020

Byggstarten av Södra skolan är beräknad till slutet av oktober, och går allt enligt planerna ska en slutbesiktning av skolan kunna ske i juli 2020.

- När det gäller Södra skolan har vi nu också satt upp två moduler vid den gamla skoldelen för att ge mer plats för eleverna, då trycket är fortsatt stort, säger Lars Ringsby.

Nybyggnationen av Hasselvägens förskola har startat och ska enligt nuvarande tidsplan vara klar i december 2019.

Planer på att renovera den gamla delen finns också. Blir det så kommer det arbetet att inledas i januari 2020 och vara klart i juni samma år.

- Vi får se om vi behöver göra en renovering, eller om vi helt enkelt väljer att lägga den gamla byggnaden i malpåse. När det gäller nybyggnationen använder vi oss av samma ritningar som för Slättaskogen för att spara tid, säger Lars Ringsby.

Sidan uppdaterad 2019-07-04