Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Simhallen

Barn under tolv år ska få bada gratis i nya simhallen

Barn under tolv år ska få bada gratis i den nya simhallen som ska byggas på Lugnet. Det ställningstagandet tog kultur- och fritidsnämnden vid sitt senaste sammanträde.

- Det är ett viktigt ställningstagande som nämnden gör är att barn upp till tolv år ska kunna bada avgiftsfritt. Nämnden ser det som viktigt att barn och unga prioriteras och ser beslutet som ett sätt att stimulera barnfamiljer att nyttja det nya badet, skapa glädje och trygghet i och vid vatten, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Frågor som rör den nya simhallen på Lugnet Öppnas i nytt fönster. är just nu en återkommande punkt på nämndens ärendelista.

Den här gången hade nämnden att diskutera principer för hyressättningen i den nya simhallen. Nämnden beslutade sedan att ge förvaltningschefen i uppdrag att underteckna en överenskommelse gällande den delen med Lugnet i Falun AB (Lufab).

- Diskussionen utmynnade i att de ekonomiska kalkyler vi har, ger oss en trygghet att de inkomster vi tror oss kunna få in räcker till att betala våra kostnader för drift och hyra av simhallen. Den aviserade hyresnivån ligger på 15,6-16,1 miljoner kronor om året, säger Jonas Lennerthson.

Inga längre öppettider i biblioteket

Nämnden hade också fått in ett medborgarförslag om längre öppettider på stadsbiblioteket, men valde att avslå det hela.

-Nämnden konstaterar att besöksfrekvensen redan nu är låg framåt kvällen. Verksamheten är liksom verksamheten i övrigt pressad ekonomiskt och det är svårt att motivera ett ökat öppethållande på vardagar, säger Jonas Lennerthson.

Sidan uppdaterad 2019-08-08