Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Stora torget

Stora torget kan få uteservering i sommar

I sommar kommer det att finnas en stor uteservering på Stora torget - om ansökan godkänns av alla berörda myndigheter. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att godkänna upplåtelse av offentlig plats för ändamålet.

-Nämnden var helt enig i sitt beslut, och ser väldigt positivt på att det nu händer något konkret i att få mer liv och rörelse på torget, säger nämndordförande Anders Runström (FAP).

Det är Falu bowling & krog AB, som har kommit in med en ansökan om att sätta upp en paviljong med uteservering sommartid på Stora torget. Arbetsnamnet är ”Trägårn Stora torget”.

Enligt ansökan kommer uteserveringen att ha plats för 300 gäster. Huvuddelen av serveringen kommer att vara under bar himmel, men det kommer även att finnas ett mindre antal platser under parasoller.

Serverar kött från kolgrill

På serveringen kommer man att kunna bli serverad kött och vegetariska alternativ från kolgrill.

Platsupplåtandet gäller från den13 maj fram till den 18 augusti.

- Men vi har också sagt att bolaget måste komma överens med andra aktörer, som redan hyrt in sig på Stora torget, för att kunna etablera sig vid önskad tidpunkt. Exakt plats för paviljongen kommer att diskuteras med representanter från trafik- och mark, säger Anders Runström.

Sidan uppdaterad 2019-03-28