Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Dalakuben går in i projektet Smart Fart

2015 startades projektet Smart Fart upp av Kopparstaden med syfte att ta tillvara på övergivna cyklar och samtidigt skapa arbete för de som har det svårt att komma in på arbetsmarknaden. Nu går verksamheten vidare i ett samarbete med Dalakuben.

Anna Timander, Kopparstadens marknadschef, är glad över att sluta samarbetsavtal med Dalakuben.

Nu kan Smart Fart-projektet leva vidare.

- Återbruket, integrationen och våra studenter är viktigt för Falun och här gör vi tillsammans en fin insats. Vi har en stor mängd övergivna cyklar som kan återbrukas och är samtidigt angelägna att bidra till integrationen. Det är också fantastiskt att kunna förse Faluns studenter med cyklar under sin studietid, säger Anna Timander.

Dalakuben - plattform för olika projekt

Dalakuben är en ekonomisk förening, med säte i Falun, som ska fungera som en plattform för olika projekt där målet är ökad social hållbarhet. Dalakuben samverkar med Röda Korset lokalt och jobbar med frågor som rör medmänsklighet, hållbarhets-, kultur- och beredskapsfrågor.

- För några år sen kom vi i kontakt med Kopparstaden genom olika kulturaktiviteter i deras bostadsområden. Hyresgäster fick vara med och tycka till, påverka och göra. Att nå framgång med hållbarhetsfrågor handlar för vår del om göra verkstad av bra idéer, prova sig fram, utvärdera under vägen liksom att hitta samverkansformer med olika parter och organisationer. Med Smart Fart vill vi framförallt skapa ett hållbart socialt företag i Falun, säger Urban Lindblom, Dalakubens ordförande.

Smart Fart är en cykelverkstad och butik som ligger på Slaggatan 20, öppettider måndag och torsdag klockan 12-16.

Verkstaden tar hand om cyklar som återvinns och blir brukbara.

Sidan uppdaterad 2019-04-02