Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på gänget som gick trygghetsvandringen.

Här är gänget som gick årets första trygghetsvandring i Faluns stadskärna

Årets första trygghetsvandring är genomförd

Två gånger om året genomför Centrala stadsrum trygghetsvandringar i Faluns stadskärna. I tisdags hölls årets första vandring.

–Vi gör det för att tillsammans kika efter olika saker som kan utgöra en risk eller rent av vara farligt i stadskärnan, säger centrumutvecklaren Lasse Westin.

Det kan vara skyltar som pekar fel eller saknas. Växtlighet som skymmer.

Skräp bråte och annat som kan antändas. Fimpar, ogräs och skräp som ska bort.

– En ren, hel och funktionell stadskärna utgör en trygghet för alla som gillar att vara i vårt centrum. Trygghetsvandringarna är även en del i vårt purple- flagarbete som bedrivits under ett par år. Falun blev i höstas en certifierad purple flagstad. Det grundläggande målet med purple flag är en säker, trygg, jämställd och hållbar plats med variationsrikt kvällsutbud för alla, säger Lasse Westin.

Politiker var med och vandrade

Medverkade i årets första trygghetsvandring gjorde medlemmar i Centrala Stadsrum, politiker, kommunala tjänstemän, representanter från räddningstjänsten, ungdomsstödjarna och intresserade medborgare.

– Det vi ser rapporteras vidare till ansvarig, som ser till att korrigeringar utförs och att återrapportering sker till Centrala Stadsrum, slutar Lasse Westin.

Centrala Stadsrum är en ekonomisk, medlemsägd förening som samarbetar med Falu kommun och näringslivet för att utveckla och stärka stadskärnan.

Här kan du läsa mer om Centrala Stadsrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan uppdaterad 2019-05-29