Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna lockar många studenter till Falun. Alla studenter har nu fått ett boende.

Alla högskolestudenter har nu ett boende

Många studenter har flyttat till Falun för att studera. Och glädjande nog har nu alla fått ett boende.

Nu har höstterminen dragit igång och många nya studenter har flyttat till Falun för att studera. I Falun lockar utbildningar till socionom, lärare och sjuksköterska.

På Kopparstaden har det varit högtryck under en längre tid, när studenter hämtat nycklar till sina nya bostäder.

– Det här är den roligaste tiden på året. Det är många som flyttar till ett eget hem för första gången, och de flesta kommer till en helt ny stad och är fulla av förväntningar. Att få vara med i ögonblicket när man lämnar över nyckeln till deras första, alldeles egna boende, är en häftig upplevelse, säger Maja Kronvall, studentansvarig på Kopparstaden.

Kopparstadens och kommunens bostadskoordinatorer var till Högskolan i Falun och välkomnade både nationella och internationella studenter under deras introduktioner.

Alla har fått ett boende

Att finnas på plats är viktigt, då många studenter har frågor om boende. Ett fåtal studenter har varit bekymrade över deras boendesituation, men alla har nu fått någonstans att bo.

– Det känns jätteskönt att vi har kunnat bemöta alla studenter som har valt att flytta till Falun för att studera. Kopparstaden har tillsammans med Tunabyggen och privata aktörer via Falun och Borlänges boendekoordinatorer hjälpt alla som velat flytta hit. Nu ser vi fram emot en kul höst med olika aktiviteter som vi anordnar tillsammans med Högskolan, Dalarnas Studentkår, Falu kommun, Borlänge kommun samt Tunabyggen, säger Maja Kronvall.

Bland aktiviteterna märks en skogstur med studenterna där det kommer att bjudas på kokkaffe och kolbullar. En uppskattad loppistur till Sågmyra har redan klarats av.

Kopparstaden har 506 studentlägenheter utspridda över Falun, alla med närhet till centrum och Högskolan.

I juli stod 40 nybyggda ettor klara i Bojsenburg.

Sidan uppdaterad 2019-09-20