Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Falu kommun och Kopparstaden AB i bytesaffär

Falu kommun och Kopparstaden byter fastigheter med varandra. Det hela är ett steg i att renodla ägandet och förvaltningen av fastigheter.

– Avsikten med fastighetsbytet är ett steg i att renodla ägandet och förvaltningen av fastigheter mellan Falu kommun och Kopparstaden. Falu kommun ska äga och förvalta så kallade samhällsfastigheter, exklusive trygghetsboenden, och Kopparstaden ska äga och förvalta bostadslägenheter, säger Susanna Karlevill, Kopparstadens vd .

Bytesaffären innebär att Kopparstadens fristående förskolor ibland annat Främby, Bojsenburg, Bjursås och Hälsinggården kommer att gå över i kommunens ägor liksom fristående gruppboende i Hälsinggården.

Kopparstaden kommer att bli ägare till 117 bostäder, bland annat enplanslägenheter i Svärdsjö, Bjursås och Korsnäs samt flerfamiljshusen Nejlikan i Britsarvet, som idag ägs av Falu kommun.

Sänkta driftkostnader för kommunen

– Vi har organisation för att förvalta samhällsfastigheter. Där har vi en god effektivitet som är konkurrenskraftig. Genom denna affär sänker vi kommunens driftskostnader, säger Lars Ringsby, sektor chef hos Falu kommun.

Övertagande och överlämnande kommer att ske 9 december i år.

Hyresgäster som berörs kommer att bli vidare informerade i form av hembesök eller informationsmöte där Kopparstaden kommer att närvara och svara på frågor.

– Det har varit spännande att få vara med om den här processen med Falu kommun och det känns väldigt bra att vi nu kan genomföra affären. Självklart finns det en vinning i att vi båda gör det vi är bäst på, vilket i vårt fall är att förvalta bostäder, avslutar Susanna.

Sidan uppdaterad 2019-12-09