Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Barn samlade.

Kopparstaden är vinnare av Mångfaldspriset i Dalarna. Bilden är hämtad från Norslund och Neno-courten.

Kopparstaden vinnare av Mångfaldspriset i Dalarna 2019

Medlemmarna i mångfaldsjuryn har tagit beslutet om att Kopparstaden tilldelas Mångfaldspriset 2019. På torsdagseftermiddagen delades priset ut till vinnaren under den årliga Stjärngalan.

Syftet med Mångfaldspriset är att priset ska stimulera till ett aktivt styrelsearbete i företag och organisationer i Dalarna, samt att uppmuntra goda och betydelsefulla insatser ur ett jämställdhets- och/eller mångfaldsperspektiv.

Priset som tilldelades Kopparstaden var ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor från StyrelseAkademien Dalarna, i samarbete med Nordea och Mellansvenska Handelskammaren.

–Kopparstaden använder mångfald på ett naturligt sätt i sin affär och har en aktiv modell för att minska segregationen och stärka den sociala hållbarheten. Så skapas en tryggare vardag för tusentals personer. Samtidigt byggs varumärket starkt, inte minst bland en yngre generation, säger StyrelseAkademiens verksamhetsledare Jan Paju.

Flera exempel i motiveringen

I Kopparstadens motivering togs bland annat exempel på social hållbarhet, intern och extern mångfald upp.

– Priset är ett viktigt kvitto för oss på att vårt fleråriga arbete som är kopplat till mångfald faktiskt gör skillnad, både bland våra hyresgäster, i vår egen styrelse och inom organisationen. Vi är oerhört stolta, men ännu inte nöjda och kommer fortsätta utveckla koncept såsom ”Gro smart” - arbetspraktik för hyresgästers barn som är 16 år och konceptet ”Väl fungerande” som skapar trygga boendeområden för alla, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

I juryn sitter Dalarnas landshövding Ylva Thörn tillsammans med representanter från bland annat StyrelseAkademien Dalarna, Nordea och Mellansvenska Handelskammaren.

Sidan uppdaterad 2020-01-30