Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Nicklas Karlsson går.

Nicklas Karlsson har varit chef för trafik- och mark i 3,5 år.

Nicklas verksamhet är väldigt publik

I 3,5 år har Nicklas Karlsson varit chef för trafik och mark på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Ett jobb som både är publikt och utmanande.

– Vi är en avdelning som har hand om all kommunalägd mark. Det gör vår verksamhet väldigt publik, då Faluborna dagligen nyttjar sådant som vi ansvarar för. De ser det som sin gemensamma egendom och det är inget konstigt med det, då vi använder oss av skattepengar för att finansiera det hela, säger Nicklas Karlsson.

Utifrån den budget som trafik- och mark får varje år ska pengarna räcka till skötsel och underhåll av exempelvis gator, vägar, parker, reservat, parkeringar och friluftsanläggningar.

Ett svårlagt pussel.

Lagkrav sätter delvis nivåerna

– Till viss del är det lagkrav som sätter nivåerna på skötseln och underhållet, men utifrån det försöker vi sätta en så hög nivå det bara går, sett till de ekonomiska medel vi får oss tilldelade och politiskt ställningstagande, säger Nicklas Karlsson.

Totalt har han varit anställd av kommunen i 4,5 år. Innan dess jobbade han inom entreprenadbranschen med olika uppdrag.

– Jag började som anläggningsarbetare men hamnade så småningom på arbetsledarsidan. Jag har också hunnit med att vara platschef på Vägverket produktion, nuvarande Svevia, säger Nicklas Karlsson.

Ordförande på fritiden

På fritiden ägnar han mycket av sin tid som ordförande för Envikens IF och rollen som ungdomstränare i fotboll.

– Jag var vanlig ledamot först, men hade svårt att sitta still, vara tyst och invänta. Jag ville se saker hända snabbt, driva på. Folk såg det där, och till slut fick jag frågan om det inte var lika bra att jag tog ordförandeklubban själv. På den vägen är det, säger Nicklas Karlsson och fortsätter:

– Det är viktigt med ideella krafter, men tyvärr blir det allt svårare att få människor att ställa upp. En tråkig utveckling.

Säg något som inte så många vet om dig?

– Jag kan cykla bak och fram på en cykel.

Sidan uppdaterad 2020-02-04