Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Joakim Storck håller för öronen på Felicia Sewerlid som tryckte på startknappen.

Felicia Sewerlid och kommunalrådet Joakim Storck (C) samarbetade när startskottet för det nya badhuset på Lugnet brann av.

Nu har startskottet gått för bygget av nya badhuset

I dag gick startskottet för själva bygget av det nya badhuset på Lugnet. Ett badhus som ska stå klart hösten 2022 är det meningen.

Ett badhus där alla ska känna sig välkomna.

Det är vad som kommer att känneteckna det nya badhuset när det står klart.

Markarbetena har pågått ett bra tag, byggbarackerna är på plats, och på onsdagen gick startskottet för bygget av själva badhuset.

Unga Felicia Sewerlid, 10 år, huvudperson i den första informationsfilmen som släppts om nya badhuset, fick förtroendet att trycka på startknappen med bistånd av kommunalrådet Joakim Storck (C).

Startskottet small

Startskottet small, raketer sköt i luften och ett pyrotekniskt vattenfall inramade bilden av det nya som väntar.

– Ett nytt badhus har stor betydelse för alla i kommunen. Det är med glädje jag kan säga att det är dags att sätta igång själva bygget, säger kommunalrådet Joakim Storck (C).

På plats vid ceremonin fanns även oppositionsrådet Jonas Lennerthson (S), Göran Forsén (M), kommunfullmäktiges ordförande, Svante Parsjö Tegnér (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Veronica Zetterberg (M), styrelseordförande i Lufab, personal från Lugnet/Lufab och personal och byggledning från entreprenören NCC.

NCC har byggt många nya badhus

Byggbolaget NCC har byggt tolv nya badhus runt om i Sverige sedan 2010.

– Det känns lite speciellt att få vara med och bygga det nya badhuset här på Lugnet, säger Olle Andersson, affärschef på NCC, som själv mindes tillbaka till skid-VM 1974 när Lugnetanläggningarna var nya.

Det nya badhuset kommer att innehålla 1 000 kvadratmeter vattenyta, tävlingsbanor med mobila läktare, bassänger med justerbart djup, rehabbassäng och mycket annat kul.

Här kan du läsa mer om det nya badhuset och se den nya informationsfilmen Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-08-24