Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Illustration på nya lägenheter

Illustration över byggnaden på Kvarnberget som innehåller nya lägenheter.

Släpper nya lägenheter på Kvarnberget

Nu på torsdag, den 27 augusti, släpper Kopparstaden nyproducerade lägenheter på Drillstigen 1 E-G på Kvarnberget i Falun.

Projektet är ett av resultaten i Kopparstadens omfattande hållbarhetsarbete.

– Byggnaden har tidigare inrymt Kopparstadens gamla snickeri och görs nu om till nya lägenheter då vi såg möjligheterna att ta vara på ytan i ett trivsamt område. Bostäderna får ett trevligt läge och är praktiskt utformade samt tillgänglighetsanpassade för att passa den mindre familjen, med bland annat bra tvättmöjligheter, säger Kopparstadens byggprojektledare Matilda Öhagen och fortsätter:

– Vi väljer material som vi vet är långsiktigt hållbara ur ett miljö- och energiperspektiv och bygger även efter dagens nybyggnadskrav, trots att det är en äldre byggnad. Detta för att skapa energismarta bostäder.

Gemensam uteplats med grönytor

De tre nya lägenheterna är 3–4 rum och kök på 75-86 kvadratmeter, har egen balkong mot sydost, är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, samt erbjuder en gemensam uteplats med grönytor och cykelställ med tak.

Eftersom huset fortfarande är under byggnation finns ingen möjlighet till visning.

– Lägenheterna på populära Kvarnberget erbjuder närhet till stadskärnan, Runn och Slussen, ridhus, träningsanläggning och slalombacke, men också pizzeria samt livsmedelsbutik. Det känns kul att nu kunna erbjuda fler 3:or och 4:or eftersom många efterfrågar det, säger Kopparstadens marknads- och uthyrningschef Anna Timander.

För att kunna göra en intresseanmälan på lägenheterna behöver man stå i Kopparstadens bostadskö. Inflyttning sker 1 december i år.

Sidan uppdaterad 2020-08-25