Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En julgran med julgransdekorationer.

Ingen insamling av julgranar efter helgerna

Det blir ingen insamling av julgranar i Falu kommun, detta på grund av rådande pandemi. Trots detta så kommer Falu Energi & Vatten skänka fjärrvärme och el till Riastugan.

Julgranarna skulle egentligen ha samlats in i januari 2021, men detta uteblir alltså.

– Vi lägger fokus på att bibehålla våra leveranser och tjänster utan störningar. Tillsammans måste vi hålla i och hålla ut, och för vår del innebär det att vi behöver minska risken för smittspridning bland våra medarbetare, säger Per Dahlberg, vd på Falu Energi & Vatten på deras hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smittorisken vad gäller upphämtning av julgranar handlar bland annat om att flera personer från flera avdelningar åker ihop i några få bilar.

Riastugan får värme och el ändå

Sedan julgrans­insamlingen startade 2013 har Falu Energi & Vatten valt att skänka pengar motsvarande granens värde till Riastugan som ger sina gäster en chans till värme och gemenskap.

Därför kommer Falu Energi & Vatten - trots utebliven insamling - att hjälpa Riastugan genom att skänka värme och el precis som tidigare år. Under 2021 får verksamheten fjärrvärme och el under de sex första månaderna.

Så gör du med din gran

I år får du alltså återvinna julgranen själv. Det gör du bäst genom att ta med den till någon av återvinnings­centralerna i Falun, Svärdsjö och Bjursås. Där lämnar du granen på samma ställe som du lägger ris och grenar.

Sidan uppdaterad 2020-12-28