Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Liten ljushårig kille sitter och styr en traktor

Plats för fler på Faluns landsbygd

Många vill bo på vår landsbygd, men det fattas bostäder. Nu vill kommunens landsbygdsutvecklare se om fler hus kan bli lediga och var man vill bo.

Du som äger en fastighet utanför Falu tätort där ingen är folkbokförd får i dagarna ett vykort från Falu kommun. Varför då?

- Det finns inte så många hus att köpa eller hyra, men det finns många som vill bo på vår landsbygd. Vi landsbygdsutvecklare vill veta mer om hur läget ser ut. Därför gör vi nu en undersökning för att se över möjligheterna för fler att bosätta sig här, förklarar landsbygdsutvecklare Martina Nilsson.

Undersökningen ingår i ett EU-finansierat projekt som kommunen driver tillsammans med Falu kommunbygderåd. Projektet som går under namnet Landsbyggare Falun, löper under två år och syftar till att visa upp alla möjligheterna med att bo och verka på landsbygden.

- Du som fastighetsägare är en viktig pusselbit för samhällsutvecklingen på landsbygden. Finns det hus som skulle kunna bli lediga? Vi vill absolut inte säga åt dig att göra dig av med släktgården eller sommarstugan! Men en del av husen kan kanske bli någons permanentboende, säger Martina Nilsson.

- Äger du en fastighet på landsbygden som du inte använder permanent? Letar du efter en bostad på landsbygden? Har du tankar om bostadsfrågan på landsbygden? Hjälp oss genom att svara på vår enkät, uppmanar Martina Nilsson.

Boendeenkät

Sidan uppdaterad 2021-04-16