Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flicka ses bakifrån stoppa ned något i insamlingscontainer på återvinningsstation

Återvinningsstationen vid Britsarvsskolan tas tillfälligt bort

Återvinningsstationen på Norra Järnvägsgatan vid Britsarvsskolan i Falun tas tillfälligt bort på grund av ett vägarbete som beräknas pågå fram till mitten av juli.

Med hjälp av Falu kommun söker FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, efter en ny ersättningsplats.

– Tyvärr gick det inte att finna en välfungerande ersättningsplats för stationen under vägarbetet, så vi har i samråd med kommunen beslutat att tillfälligt stänga stationen. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra stationer tills vägarbetet är klart, säger Malin Larsson, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Hitta närmaste återvinningsstation

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på de närmaste stationerna i området och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Malin Larsson, FTI.

Sidan uppdaterad 2021-04-19