Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kvinna i bageri jobbar med en deg. Det är Veras bageri.

Ny satsning lyfter fram möjligheterna på Faluns landsbygd

Nu ansluter sig Falun till det nationella projektet Vi landsbyggare som verkar för att stärka den positiva bilden av landsbygden. Landsbyggare Falun ska visa på möjligheterna att bo, verka och leva sina drömmar på vår landsbygd.

Från 1 september driver kommunen tillsammans med Falu kommunbygderåd det EU-finansierade projektet Landsbyggare Falun.

Projektet löper under två år och syftar till att visa på möjligheterna att bo och verka på landsbygden.

Varför gör Falu kommun den här satsningen?

- Vi ser just nu en trend att man vill flytta till landsbygden och vi vill ytterligare förstärka den positiva bilden. Vi har en massa resurser på landsbygden som inte syns tillräckligt och vi tror att det är bra för kommunen som helhet att visa upp exempel på vilka möjligheter som finns här, säger Martina Nilsson, landsbygdsutvecklare och projektledare för Landsbyggare Falun.

I fokus av Landsbyggare Falun står fem entreprenörer som bor och verkar på en högst levande landsbygd i Falun. I tre filmer berättar de om hur de förverkligat sina idéer och här visas en landsbygd upp som sprudlar av liv och kreativitet.

Vad är förväntningarna på projektet?

- Vi hoppas att satsningen ska bidra till en mer äkta bild av landsbygden. Den har länge hamnat i skymundan av stadens puls, men nu är det dags att fler får upp ögonen för att stad och land behöver varandra. Det handlar inte om att det ena är bättre eller mer innovativt än det andra, snarare om att stad och land kompletterar varandra”, poängterar Martina Nilsson.

- Genom att lyfta fram driftiga entreprenörer hoppas vi att vi inspirerar en och annan att ta steget att förvekliga sina drömmar på landsbygden, förklarar Martina Nilsson.

- Både jag och min landsbygdsutvecklarkollega Hanna står till förfogande för stöttning och lots vidare för den som är intresserad.

Här kan du se filmerna och läsa mer om Vi Landsbyggare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om projekt Landsbyggare Falun och kontakt med kommunens landsbygdsutvecklare

Sidan uppdaterad 2021-05-25