Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ungdomar som klipper invigningsband.

På fredagen invigdes årets upplaga av Falun Walk of Art. Ungdomarna som gjort arbetet fick också hålla i invigningen där "klippa bandet" fanns med som en punkt.

Falun Walk of Art - årets projekt är klart

I tre veckor har åtta sommarjobbare, knutna till Falun Walk of Art, arbetat med årets konstinstallation på gång- och cykelvägen utefter Gruvgatan. På fredagen var det dags för stor invigning.

Falun Walk of Art - ett samarbete mellan Falu kommun, Magasinet och Centrala stadsrum - är ett återkommande sommarjobbsinitiativ, där ungdomar får utveckla sina konstnärliga färdigheter under tre veckor.

Åtta ungdomar har under tre veckor slitit hårt med att få konstverket klart. Aje Thåli har varit den konstnärlige ledaren för projektet och Kalle Strand har fungerat som ungdomarnas handledare.

– Ungdomarna har jobbat hårt i värmen. Att krypa på knäna på hård asfalt och måla när värmen trycker på som mest är inte lätt, men det har inte varit några klagomål. Jag tycker att ungdomarna gjort ett fantastiskt jobb, säger Kalle Strand.

Utsmyckningen kopplad till Världsarvet Falun

Årets uppdrag har varit att designa och måla delar av gång- och cykelvägen längs Gruvgatan. Utsmyckningen är kopplad till Världsarvet Faluns 20-årsjubileum.

Cykelbanan har målats i tio nyanser av Falu blå i ett vågigt mönster, och ska föreställa vattnets väg från gruvan ner till centrum.

Den målade trasmattan över Stora Torget, den nationellt uppmärksammade Pridetrappan, muren längs Östra Hamngatan och det färgglada skyltfönstret på Åsgatan är några andra minnesvärda projekt, som kommit fram via Falun Walk of Art.

Sidan uppdaterad 2021-07-02