Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Simhallen inifrån, vy över stora bassängen.

Vad ska den gamla simhallen användas till?

Vad ska den gamla simhallen användas till när det nya badhuset på Lugnet tas i bruk? Det är en fråga som bolaget Lugnet i Falun AB (Lufab) och Falu kommun arbetar med just nu.

– Någon sorts verksamhet ska den gamla simhallen fyllas med. Vi kan erbjuda en yta som är cirka 2 000 kvadratmeter stor, säger Maria Andersson, vd på Lufab.

I slutet på december kommer det nya badhuset på Lugnet tas i bruk.

Då kommer den gamla simhallen att tömmas på vatten och i stället skapas en torr yta som ska fyllas med någon intressant verksamhet.

Att den gamla simhallsbyggnaden från 1972 blir kvar har varit klart länge, men givetvis kommer en del arbeten att behöva göras för att inrymma nya verksamheter.

– Vi vill såklart stå redo och veta vad vi ska göra med lokalen när den nuvarande badverksamheten flyttar ut. Vi arbetar fortfarande brett med frågan, och vill komma kontakt med externa aktörer som kan tänkas vara intresserade av att flytta in och driva sin verksamhet i lokalerna, säger Maria Andersson och fortsätter:

– Kanske finns det också andra personer därute som sitter inne med en bra idé om vad den gamla simhallen kan användas till, de får gärna höra av sig och berätta mer!

Vill du hyra in dig i hallen eller bara komma med en bra idé?

Mejla då till: etablering@lugnet.se

Sidan uppdaterad 2022-05-19