Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på bassäng där dörrar speglar sig i vattnet

Bilden visar del av tävlingsbassängen.

Det nya badhuset är snart helt färdigt

Det nya badhuset på Lugnet blir alltmer färdigt. Den officiella invigningen är planerad att ske den 17 december, men själva badpremiären kommer att ske tidigare än så.

Bygget av det nya badhuset med relax rullar på som det ska.

Just nu pågår slutstädning av utrymmena kring bassängerna och även städning av teknikplan är inledd.

I själva badhuset har också inredningsarbeten och kompletteringsarbeten skett den senaste tiden liksom montering av skyltar.

Konsten på fasaden är även den färdigmonterad och planteringsarbeten mot badhuset är utförda.

Byggarbeten i relaxdelen

Byggarbeten är i nuläget i första hand riktade mot relaxdelen. Mellanväggar är i stort sett klara, liksom golv under pooler som ska finnas på terrassen.

Det återstår en hel del jobb innan relaxen är färdig och öppning kommer att ske under första halvåret 2023.

Det är NCC som uppför det nya badhuset i partnering med Lugnet i Falun AB. Badhuset kommer att innehålla hela 1 000 kvadratmeter vattenyta fördelat på fyra bassänger: Tävlingsbassäng, familjebad, rehabbassäng och multibassäng.

Kultur- och fritidsförvaltningens personal får tillgång till det nya badhuset den 1 november. Då börjar verksamheten flytta in och installation av möbler och annan utrustning tar sin början. Den personal som ska finnas i det nya badhuset är redan på plats på Lugnet.

Test av verksamheter och funktioner

Från mitten av november kommer man sedan att påbörja en test av de verksamheter som ska finnas i det nya utbudet.

Det kommer att ske genom att olika grupper och föreningar bjuds in till att prova badhusets nya funktioner och verksamheter.

Någon gång under den första halvan av december kommer badhuset att öppnas upp för föreningar och allmänhet. Datum är ännu inte bestämt. Det kan också bli så att deltagarna i den egna simskolan får tillträde till det nya badhuset innan allmänheten i övrigt får det.

Den 17 december kommer det att bli en officiell invigning av det nya badhuset. Samtidigt kommer det att bli ett jubileumsfirande, då Lugnetanläggningen (sporthall/simhall) firar 50 år i år.

Läs mer om nya badhuset och se de senaste bilderna.

Sidan uppdaterad 2022-09-30