Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sven, Felicia och Anders står och håller i livbojen i badhusets entrétrappa.

Sven Tägtsten, projektledare NCC, Felicia Sewerlid, startare och avslutare står tillsammans med Anders Nordlund, fastighetschef Lufab, i entrétrappan i det nya badhuset. De håller i livbojen som NCC lämnade över till Lufab.

Nu har det nya badhuset "lämnats över"

På måndagen var det dags för entreprenören NCC att formellt lämna över det nya badhuset på Lugnet till det kommunala bolaget Lugnet i Falun AB. Själva överlämningen skedde vid en enkel ceremoni i badhusets entré.

– Nu tar Lufab över ägardel och förvaltardel av det nya badhuset. Kommunen hyr in sig i badhuset vid kultur- och fritid och deras verksamhet flyttar in i morgon. Jag känner stolthet över det här, och det har varit en härlig resa att se hur badhuset växt upp, säger Anders Nordlund, fastighetschef på Lufab.

Kontraktet, gällande samverkansentreprenad, skrevs med NCC i september 2018 och startskottet för det nya badhuset gick den 6 mars 2020.

Nu är själva baddelen klar, allt enligt uppsatt tidplan och med hållen budget. Kvar att fixa är relaxen, vars beställning gjordes i ett senare skede, och den kommer att stå klar i mars nästa år.

–Det är en fin anläggning vi står i, ett miljövänligt badhus där fokus legat på tillgänglighet. Ett badhus för alla, säger Sven Tägtsten, som varit NCC:s projektledare i bygget.

Specialdesignad livboj överlämnades

I stället för nycklar hade NCC dagen till äran tagit fram en specialdesignad livboj med meddelandet: ”Lycka till med nya badhuset. Tack för en bra samverkan.”

Bojen lämnades över till Lufab av unga Felicia Sewerlid, som också var den som tryckte på startskottet för drygt 2,5 år sedan.

–Felicia får äran att både starta och avsluta det hela, säger Sven Tägsten.

Badhusets officiella invigning kommer att hållas lördagen den 17 december, men redan innan dess är tanken att allmänheten ska ha getts möjligheten att få komma in och premiärbada i Lugnets nya badhus.

Sidan uppdaterad 2022-11-02