Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Många bilar på parkering. Grönskande träd och buskar och stenbyggnader runt parkeringen.

Foto Falu P

Nu fortsätter den arkeologiska utgrävningen på Gamla posten

Mellan vecka 15 och vecka 28 pågår en arkeologisk utgrävning på Gamla postenparkeringen. Arbetet sker i tre olika etapper och det kommer under hela perioden att finnas ett antal parkeringsplatser öppna för allmänheten.

Vid den arkeologiska utgrävningen 2019 undersöktes en stor del av parkeringsytan i kvarteret Posten. Delar av ytan var inte tillgängliga då och därför kommer arbetet att avslutas nu. Utgrävningen pågår mellan påsk och midsommar, vecka 15 till vecka 28 .

Skyltar visar var du kan parkera

Redan måndag 3 april påbörjas ett förberedande markarbete inför undersökningen och en del av parkeringen kommer då att stängas av.

Utgrävningen kommer att ske i tre etapper och därför kommer de tillgängliga parkeringsplatserna att flyttas runt under arbetets gång. Det kommer att finnas skyltar som visar var du får parkera.

När den arkeologiska undersökningen är avslutad kommer ytan att återställas till en grusad parkeringsplats.

Eventuellt bostäder och parkeringsgarage

I höst tas beslutet om en eventuell byggnation på tomten.

Idag finns ett förslag om en modern två- eller enplansparkering under mark med upp till 340 platser. Planer finns också på ett flerfamiljshus med 75 lägenheter med separat parkeringsplan.

Mer information

Mer och aktuell information om parkeringar i Falun hittar du på Falu P:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-03-30