Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-07-11

Teater

Kopparstaden bygger nytt i centrala Falun

Just nu pågår arkeologiska utgrävningar i kvarteret Teatern, centrala Falun. Till hösten börjar Kopparstaden bygga nya lägenheter på tomten.

– Läget är oslagbart och variationen bland lägenheternas storlek och utbud kommer att attrahera många olika åldersgrupper, säger Anna Timander, Kopparstadens marknadschef.

Senast Kopparstaden byggde nytt i centrala Falun var 2008, för nära tio år sedan.

– Vi vet att många uppskattar ett centralt läge med närheten till uteliv, kultur, shopping och kommunikationer, säger Anna Timander.

Som boende på Teatern får man dessutom en helt ny hyresrätt med smart planlösning och praktiska detaljer.

Kvarteret intill Gruvgatan

Kvarteret Teatern är en del av Västra Falun och ligger intill Gruvgatan, mellan Engelbrektsgatan och Sturegatan, ett stenkast från Faluån. För fyra år sedan revs en OK-mack som tidigare stod på tomten.

Intill Münnichska Palatset har Diös en parkering som från och med onsdag 12 juli får en ny in- och utfart på grund av fortsatta arkeologiska utgrävningar innan bygget sätter igång.

Kopparstadens nybygge kommer att bilda en hästsko runt en grön innergård. Husen blir tre till fem våningar höga och omfattar 87 lägenheter – från ettor till fyror.

– Egen uteplats eller balkong är standard, liksom induktionshäll och varmluftsugn. Ett antal lägenheter har dessutom en extrabalkong eller bastu, berättar Anna Timander som räknar med ett högt söktryck till Teatern.

Inflyttningen är planerad till hösten 2019.

Sidan uppdaterad 2017-07-11