Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Illustration Lilla Källviken

Lilla Källviken

Senaste nytt: 2018-11-19

Arbetet med etapp 4 går framåt som planerat och är snart klart. Arbeten som pågår just nu är:

  • Lekparken färdigställs


VIKTIGT: Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet för allmänheten att röra sig inom byggarbetsplatsen för etapp 4 innan slutbesiktning har skett och området har överlämnats till kommunen. Man får inte gå, cykla, leka eller åka bil inom området även om det inte pågår några anläggningsarbeten.

Bostadsområdet byggs ut i etapper

Tillsammans med Lilla Källviken AB utvecklar Falu kommun det nya bostadsområdet, Lilla Källviken. Området byggs ut i etapper och när alla etapper är utbyggda kommer området att bestå av cirka 400 bostäder, främst i form av friliggande villor, kedjehus och radhus. En förskola med flera avdelningar har redan öppnat. För kommunens del ligger arbetet i att bygga ut infrastruktur som exempelvis bostadsgator och gång- och cykelvägar. Etapp 1a, 1b, 2 och 3 är färdigbyggda.

Illustrationskarta med etappindelning över Lilla KällvikenPDF

Lilla Källviken är centralt placerat

Området ligger i sluttningsläge ca 5 km från centrala Falun, mellan sjön Runn, skidanläggningen Källviksbacken, City Gross och golfbanan i Samuelsdal. Området får en tydlig karaktär med en tätare central del och en glesare struktur i ytterkanterna. Den tätare delen kan beskrivas som en trädgårdsstad med en blandning av kedjehus, radhus och friliggande villor i två våningar samt flerbostadshus i upp till sex våningar. De glesare delarna utgörs främst av villatomter. Gång- och cykelstråken som går genom området ansluter till befintliga vägar mot centrala Falun, Galgberget och City Gross.

Tomter i Lilla Källviken

Det säljs tomter både genom den kommunala tomtkön och privata tomter. Just nu pågår ett tomtutbud med fyra kommunala tomter i etapp 3 och en första omgång tomter i etapp 4 planeras att släppas till tomtkön under vintern 2019. En gruppbostad kommer att byggas av Falu kommun och de arbeten kommer troligtvis att påbörjas under 2019.

Läs mer om kommunala tomter

Läs mer om privata tomterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om utbyggnaden i Lilla Källviken?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Falu kommuns kontaktcenter via telefon 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.


Sidan uppdaterad 2018-12-18