Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två personer som tittar på en dataskärm

Servicepunkter

Tre av Faluns kommundelsbibliotek är numera även så kallade servicepunkter.

Servicepunkten är både en mötesplats och en tillfällig arbetsplats som är öppen för alla. Det är gratis att använda lokalerna, det trådlösa nätverket och den utrustning som finns där. Utskrifter eller kopior kostar några kronor.

Prata med personalen om du skulle vilja använda lokalerna när servicepunkten är stängd, till exempel för studier, släktforskning eller möten.

På servicepunkten kan du uträtta många ärenden elektroniskt, till exempel betala räkningar via internetbanken, skriva ut blanketter, boka resor och förnya recept i Mina vårdkontakter. Eller varför inte prova Skype och prata med någon som är långt, långt borta? Personalen hjälper dig gärna att hantera datorn och övrig utrustning.

Vill du fördjupa dig lite extra inom något område kan du Boka en bibliotekarie och få en timmes handledning i lugn och ro.

Varje servicepunkt har en anslagstavla med information från Falu kommun som rör orten och information från kommundelsinnevånarna själva. Personalen kan också ge råd om vart du ska vända dig med olika frågor till kommunen och andra myndigheter.

Men du behöver faktiskt inte ha något särskilt ärende! Servicepunkten är ortens gemensamma rum; du är välkommen in för att värma tårna, prata bort en stund, läsa tidningen eller vad det nu kan vara.

Vi vill erbjuda den service som besökarna önskar och behöver. Därför tar vi gärna emot dina synpunkter och idéer.

Bakgrund

Servicepunkterna är ett initiativ från kommunens Landsbygdsgrupp. Förslaget till utformning togs fram i ett projekt med stöd från det Regionala serviceprogrammet. Falu stadsbibliotek drev projektet i gott samarbete med näringslivs- och IT-kontoret samt kommunfastigheter. Servicepunkterna är nu en del av kommundelsbibliotekens ordinarie verksamhet.

Hör gärna av dig om du vill ha ytterligare information om servicepunkternas bakgrund och etablering. Kontaktinformation hittar du under kontaktknappen.

Kontakt servicepunkter

Servicepunkten i Bjursås

E-post: bjursasbibliotek@falun.se
Telefon: 023-831 54

Servicepunkten i Svärdsjö

E-post: svardsjobibliotek@falun.se
Telefon: 0246-818 63

Servicepunkten i Vika

E-post: vikabibliotek@falun.se
Telefon: 023-831 92

Sidan uppdaterad 2022-02-01