Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Massor med gummibåtar i Faluån och människor runtom som ser på.

Å-festen

9-11 juni inleder vi sommaren med Å-festen, en stadsfest för alla åldrar med fri entré. Under Å-festen kommer det att finnas massor att se och uppleva i Falun, framförallt omkring Faluån. Å-festen arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer.

Lövad dansbana med kulörta lyktor. Cruising. Marknad. Gummibåtshäng. Hoppborgsland. Musik. Mikrobryggerifestival. Tivoli. Graffiti. Läsfrestival. Utställningar. Workshops. Barnens loppis.

Folkpark på Fisktorget

På Fisktorget kommer det att finnas scener och en dansbana. I år gästas dansbanan av två av Sveriges populäraste dansband: Scotts och Barbados.

Kommer framtidens stjärnskott hittas under Å-festen?

Falun och Å-festen kommer att stå som värd för en deltävling i Stjärnskott 2017. Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn- och ungdomar upp till 16 år, födda 2001 eller senare, med syfte att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtidens stjärnor.

Tävlingen har arrangerats i 30 år och stora stjärnor som Zara Larsson, Sanna Nielsen, Molly Sandén, Lisa Nilsson och Eric Saade har medverkat.

Mycket för barnen

Å-festen kommer att synas på många platser runt Faluån, bland annat i Ölandsparken där det populära hoppborgslandet byggs upp. På Stora torget kommer det att finnas ett tivoli.

För barnfamiljer planeras massor av roliga aktiviteter, till exempel Läsfrestivalen, barnens loppis, tivoli och hoppborgsland.

Vi ses på Å-festen 9-11 juni 2017!

Följ Å-festen på Facebook!länk till annan webbplats

Program

Program för Å-festen 2017

Första artistsläppet!  

Kontakt

Har du frågor om evenemanget? Kontakta oss via e-post: a-festen@falun.se

Sidan uppdaterad 2017-06-10