Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett barn på skidor bredvid Bubo och Barnens Skidspelslogo, ett fotomontage

Barnens Skidspel - 5 mars 2022

Nu är det snart dags för Barnens Skidspel 2022, loppet där alla barn är vinnare och belönas med en fin guldmedalj vid målgången.

Lördagen den 5 mars är alla barn upp till 10 år välkomna att åka skidor på nationalarenan, skidstadion Lugnet i Falun. Ingen föranmälan krävs och det sker ingen tidtagning utan fokuset är på att delta.

Bansträckning:

Barnen kan välja att åka i spåren 200 meter, 600 meter och 1 500 meter. Självklart får man åka flera varv om man vill.

Tid och startavgift:

Klockan 09.00 öppnar vi biljettkassorna där ni kan köpa nummerlappar, nummerlappen gäller som startbevis. Första start är klockan 09.30 och vi släpper i väg de sista skidglada barnen klockan 13.30. Startavgiften är 30 kronor/barn och i den ingår en Barnens Skidspelsmedalj. Endast betalning med Swish mottages.

Skidutlåning:

Det finns ett begränsat antal skidutrustningar att låna till de barn som inte har egna skidor och pjäxor. En ansvarig vuxen hämtar ut skidor, stavar och pjäxor från storlek 26–30 genom att lämna kontaktuppgifter och id-handling. När barnet har åkt färdigt återlämnas skidutrustningen på samma plats. Observera att skidorna får lånas i högst en timme, detta för att alla som vill åka ska få en chans.

Försäljning mat/fika:

Inne på stadion finns hamburgare och varmkorv (kokkorv), soyakorv, kaffe, te, Festis, Loka och kexchoklad till försäljning. Grillar kommer att finnas för att använda för egen matsäck.

Ta med dig familj och vänner med till Lugnet och upplev skidglädjen med oss!

Tack till Falu Kommun, Falu Energi & Vatten, Grådö Mejeri som bidrar till att vi kan genomföra detta barn-och familjearrangemang!

Stolta funktionärer från Dalarnas Skidförbund, Friluftsfrämjandet & Korsnsäs IF Skidor.

Sidan uppdaterad 2022-02-16