Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Banner för Bästa sommaren.

Läger, natur och äventyr

Äventyren väntar runt knuten. Här är några tips på sommarlovsäventyr!

 • Djurkul på Dikarbacken 10-12 år

  Du får träffa och lära känna naturskolans djur-getter, grisar, får och kor. Du får hjälpa till med deras skötsel och tillfälle att träffa nya vänner. Mitt på dagen tar vi lunchrast och du får möjlighet att prova på enkel matlagning/bakning över öppen eld.När: 15 juni, 16 juni, 17 juni, 21 juni, 22 juni, 23 juniTid: Klockan 09.00-15.00Var: Dikarbacken - Falu NaturskolaAntal platser: 12 personer tillfälleÅlder: 10-12 årAnmälan: Anmälan sker till naturskolan@falun.se senast den 10 juni, välj ett av de datum som erbjuds.Arrangör: Falu naturskolaÖvrigt: Oömma kläder och skor utan öppen tå är bra när vi vistas med djuren. Du ska ha med egen lunchmatsäck med dryck, även om vi bjuder på något litet som du får laga över elden. Vi skickar ut ett informationsbrev ca två dagar innan aktiviteten startar. Aktiviteten sker i terrängen bland stock och sten, kobajs och pälsiga djur. Ledarna är utbildade pedagoger och kan anpassa aktiviteter till viss del. Meddela oss om du har behov av anpassningar och hur.Kontaktperson: Evis Engman 023- 86111Hemsida: @falunaturskola, www.facebook.com/falunaturskol Länk till annan webbplats.
 • Kanothajk 13-15 år

  Första dagen tränar vi paddling i öppna kanoter med räddning och paddlingsteknik, matlagning på stormkök och planering av hajk/övernattning. Andra dagen ses vi på eftermiddagen, paddlar parvis till en plats där vi slår läger, lagar kvällsmat, umgås, badar, övernattar, lagar och äter frukost och paddlar tillbaka till startplatsen.När:
  • För hon och hen 6-8 juli: 6 juli klockan 10.00-14.00, 7 juli träffas vi på eftermiddagen, övernattar och den 8 juli avslutar vi på förmiddagen.
  INSTÄLLT för han och hen!
  • För han och hen 20-22 juli: 20 juli klockan 10.00-14.00, 21 juli träffas vi på eftermiddagen, övernattar och den 22 juli avslutar vi på förmiddagen.
  Var: Lilltorpets badplats, sjön Vällan, FalunAntal platser: minst 6 personer och max 8 personerÅlder: Födelseår 2006-2008Anmälan: Anmäl dig till naturskolan@falun.se senast den 24 juni. Meddela eventuella behov av anpassningar gällande allergi.Arrangör: Falu naturskola, Falu kommunÖvrigt: Ingen kostnad men egen utrustning till övernattning krävs- låna gärna av en kompis. Om det blir risk för blixtar, åska och hård vind kan aktiviteten ställas in, i övrigt har vi kläder efter väder och har enkla vindskydd/tält för övernattning. Vi skickar ut ett informationsbrev med packlista ungefär en vecka innan hajken. Aktiviteten sker ute i naturterräng och på öppet vatten. Dokumenterad simkunnighet krävs, till exempel kan en uppvisa simborgarmärke. Toalett sker ute i naturen under övernattningen. Ledarna är utbildade pedagoger och anpassar kost och aktivitet i viss mån efter deltagarnas behov.Kontaktperson: Instagram: @falunaturskolaFacebook: falunaturskola
 • Kanotslalom 10-15 år

  Lär dig paddla och träna kanotslalom! En fantastisk idrott i en fantastisk vattenmiljö! Sundborns kanotklubb har kajaker och duktiga unga ledare. Välkommen!När: Vecka 26 -30 tisdagar och torsdagarTid: Klockan 17.00-19.00Var: Sundborns centrum vid dansbananAntal platser: 10 platserÅlder: 10-15 årAnmälan: Ingen föranmälan krävsArrangör: Sundborns kanotklubbÖvrigt: Parkering och handikapptoaletter finns bredvid kanotklubben.Kontaktperson: Hannes Hellberg sundbornskanot@gmail.comFacebook: Sundborns kanotklubb
 • Låna en fritidsledare 13-25 år

  Har du och dina kompisar en rolig aktivitet och behöver stöttning? Ta möjligheten att boka en fritidsledare under tre timmar och få hjälp att genomföra din aktivitet i sommar.När: 14 -18 juni, 21- 25 juni och 28 juni - 2 juli.Tid: Vi kommer överens om en tid.Var: Lite överalltÅlder: 13-25 årAnmälan: Telefonnummer 023-82020 eller mailadress fritidforunga@falun.seArrangör: Fritid för unga, Falu kommunKontaktperson: Fritid för unga 02382020Hemsida: https://linktr.ee/Fritidforungafalun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Sommarlovsfiske 6-15 år

  Varmt välkomna att testa fiskelyckan i Svarttjärn, Grycksbo. Barn & ungdomar fiskar gratis I tjärnen med ett max upptag på 3 Regnbågar per person och dag. Vi planterar ut rikligt med fisk, så det finns riktigt stor chans till fångst.Ta med egna fiskeprylar, eller boka ett lånekit av klubben.När: 5-30 juliTid: Dygnet runtVar: Stensjön, GrycksboÅlder: 6-15 årArrangör: Grycksbo FiskeklubbÖvrigt: Stensjön har blivit vida känt för sitt put and take fiske efter grov Regnbåge och Röding. Området är beläget i Grycksbo drygt 1,5 mil från Falun. I Stensjön planterars det ut fisk med en medelvikt på 4-5 kilo. Du behöver ta dig till Stensjön själv. Håll utkik på vår hemsida för arrangerat fiske under perioden där möjlighet till hjälp finns, samt fika osv. För den riktiga entusiasten finns möjlighet att tälta vid tjärnen. Vi håller fisket öppet dygnet runt.Torsdag 8 juli 14.00-17.00 finns personal på plats från Fritid för unga, Falu kommun.Kontaktperson: Hanna Nordstrand 076-0239889Hemsida: www.grycksbofiskeklubb.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Sportfritids Sundborn 6-13 år

  Sportfritids där våra ledare anordnar lekar och aktiviteter för deltagarna. Aktiviteterna varierar från dag till dag och styrs även till vis del av deltagarnas önskemål.När: 28 juni -2 juli och 9-13 augustiTid: Klockan 11.00-15.00Var: Snickarrinken, hockeyplanen i SundbornsbynAntal platser: 50 platserÅlder: 6-13 årAnmälan: Anmäl dig på vår hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Arrangör: Sundborns GoIFÖvrigt: Ta bussen till Sundborn affären och gå därifrån.Kontaktperson: Daniel Isacson 070-6320207Hemsida: sundbornsgoif.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Äventyrsläger 8-13 år

  Det kommer att vara ett varierat utbud av aktiviteter där allt sker i skogen. Vi kommer även att skjuta in orienteringsmoment i verksamheten men på grundnivå så alla ska kunna delta.När: 14 juni-17 juniVar: Korsnäs IF OK:s klubbstuga Pumpen i Hosjö.Ålder: 8-13 årAnmälan: Föranmälan via mail familjen.jungaker@hotmail.com Arrangör: Korsnäs IF OKÖvrigt: Inga förkunskaper inom orientering krävs. En anmälan för alla dagarna. Vi bjuder på fika men vill att du tar med er egen lunch. Ta med oömma kläder för att vara i skogen hela dagen, gummistövlar och torrt ombyte. Samling varje dag blir vid klubbstugan som ligger 10 meter från hållplats Pumphuset i Hosjö. Inga problem att komma in i vår klubbstuga och toaletter med rullstol. Däremot är inte de aktiviteterna vi ska ha i skogen helt anpassade för tillexempel rullstolsburna. Men vi är öppna för att lösa det om det skulle vara aktuellt.Kontaktperson: Mats Jönsson 0706-419599 eller Therese Bergqvist 070-3342525Hemsida: www.kifok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sidan uppdaterad 2021-05-31