Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Datum 22 oktober 2021 00:00

Skapa figurer och historier

Gillar du lim, glitter och pyssel, eller är du bara sugen på att få några nya leksaker? Cecila hjälper dig att komma igång med din kreativitet, både hur du gör egna figurer, men också att skapa berättelser kring dem. Släpp loss fantasin och dela med dig av ditt skapande med oss! Var försiktig med vassa och varma föremål och fråga en vuxen innan du kör igång.

Pyssla en kompis!

Detta behöver du:

Sax

Lim, tejp eller häftmassa

Pappersrullar

Hobbymaterial av olika slag, till exempel: ögon, tyg, papper, bollar, öljetter, nitar, piprensare, tidningar, reklamblad, köksföremål, bestick.

Textversion av Skapa figurer och historier

Filmen inleds med grafiken för Bästa lovet tillsammans med en rubrik som fadeas in med texten "Skapa figurer och historier". Vi ser ett bord i förgrunden inomhus. Vid bordet sitter en person. Bakom personen finns en vepa som det står Kulturskolan på. Kameran visar en närbild på bordet med en sax, limpistol, toarulle, hushållsrulle, plastögon, piprensare, häftmassa, tyg papper och små bollar. Personen börjar klippa, limma och göra figurer av toarullar. Plötsligt visas en närbild på tre färdiga toarullesfigurer. Personen tar fram en sked och en osthyvel, som hon sätter ögon och mun på med hjälp av häftmassa. Personen står framför en whiteboard med en penna i handen. På tavlan skriver hon ord som man kan ha till stöd för att skapa karaktärer. Hon pekar på orden och ger exempel på olika personlighetsdrag. Mot en svart bakgrund får figurerna liv och agerar mot varandra. Tillbaka till rummet där kvinnan sitter vid ett bord med sina figurer på bordet. Mot en svart bakgrund rullar ord förbi som kan användas för att skapa en berättelse. Mot en svart bakgrund får se figurerna spela upp olika korta berättelser. Tillbaka i rummet där kvinnan sitter med sina figurer på bordet. Hon vinkar in i kameran och säger hejdå. En svart bild med mailadressen och haschtaggen kulturskolan kommer fram. Slutbilden visar falu kommuns logga tillsammans med texten: "falun.se/bästalovet".

Sidan uppdaterad 2021-10-22
  • Ingen giltig användare vald.