Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två personer som leker i snön och solen lyser

Luften är fri - Friluftslivets år 2021

Luften är fri – Friluftslivets år 2021 är en nationell kampanj som drivs av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet med kampanjen är att få fler människor att både testa friluftsliv och långsiktigt fortsätta med det samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Friluftsliv behöver inte vara något svårt och avancerat som en fjällvandring med krav på kunskap och dyr utrustning. Tvärtom är det enkla och vardagsnära friluftslivet som många av oss redan gör det absolut viktigaste, särskilt i den speciella tid vi lever i just nu med arbete hemifrån och rekommendationer om att hålla avstånd till varandra.

Att komma ut i naturen, träffa andra människor och röra på sig har många positiva effekter för vårt välmående. Så vi hoppas att Friluftlivets år 2021 kan ge inspiration och nya idéer om platser att besöka och saker att göra utomhus för oss alla.

Vill du få tips om områden att ge dig ut i redan nu? På Naturkartan Falunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vi samlat information om Falu kommuns natur och friluftsliv.

Nytt tema varje månad

Varje månad under året kommer att ha ett tema som sätter fokus på olika delar av friluftlivets värden. Vilka dessa är kan du läsa om på kampanjens webbplats: www.luftenarfri.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi kommer också varje månad att tipsa dig om aktiviteter och platser du kan besöka i Falu kommun kopplat till temat.

På Instagram och Facebook hittar du kampanjen om du söker på: @luftenarfri
Vill du tagga kampanjen i dina egna inlägg i sociala medier kan du göra det med #luftenarfri

Sidan uppdaterad 2021-03-12