Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Person i vit mössa med ryggen mot kameran tittar ut över skogslandskap med sjö i fjärran

Vildmarksleden

På grund av den stora snötyngden på träden i vinter och vårens blåsväder så ligger mer än 500 nedfallna träd över vildmarksleden just nu. Värst drabbat är området mellan Flymyrskojan och Knubben.

Dessutom utgör delvis nedfallna träd en fara för den som passerar under dem. På vissa ställen är leden inte heller synlig.

Att få undan den stora mängden träd är ett omfattande arbete. Leden går helt på privat mark och kommunen har inte rätt att röja så stora volymer av nedblåsta träd, så vi kan inte lova ett datum när leden är röjd, arbetet planeras att vara klart i slutet av augusti.

Senast uppdaterad: 2021-06-21

Vandra den 35 kilometer långa Vildmarksleden med start ovanför Dössberget vid elljusspåret.

Vildmarksleden har iordningställts av Falu kommun i samarbete med personer från orten. Grundtanken var att leden skulle ge nutidsmänniskan en möjlighet till avkoppling i naturskön miljö och samtidigt ge en inblick i fädernas hårda levnadsvillkor. Leden erbjuder en storslagen naturupplevelse och du har även chans att se mycket djur.

Många fina rastställen och utsiktsplatser

Du passerar bland annat Fänriksbo fäbod, Trugbo fäbodstuga, Hambergsstugan och Flymyrskasernen. Alla stugor är öppna för vandrare och det finns eldstad/kamin och britsar för övernattning. Stugorna saknar köks- och sängutrustning.

Fantastisk utsikt får du från Ärtknubben, ett berg 445 meter över havet. Här kan du njuta av utsikten och grilla en korv över öppen eld. Glöm inte kikare, här finns mycket att upptäcka, som blånande berg, glittrande vatten och milsvida skogar.

Karta och mer information om Vildmarksleden Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-06-21