Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Årskurs 9: Teater

BRUS

Det är valår. Ett av de stora partierna har bestämt sig för att göra en #takeoverturné runtom i landet, där de lottar ut en #takeover­torsdag på partiets instagram. De ska bli "down with the kids" i de lands­orter där ungdomarna känner sig bortglömda, försakade och revanschlystna.

#DetBortGlömdaSverige kallar dom projektet och uppgiften är att elever runt hela Sverige ska få hålla tal om #DetBortglömdaSveri­ge för att vinna takeovern.

I den bortglömda staden Borlänge satsar skolan stort på demokra­ti-projekt för högstadiet. Anton går i åttan och hans morsa har precis fått sparken när bruket i Sveriges fulaste stad lades ner. Han har svårt att hitta vänner men när hans lärare förflyttar honom till särgruppen Ängsklockan träffar han Daniel. Daniel pratar om stolt­het, nation och gemenskap och om att inte ta skit bara för att man vuxit upp i skit. Om att försvara sin morsas heder. Han presenterar även Anton för sin äldre kusin som genast ser Antons potential. När #takeoverturnén utannonseras arbetar de ihop ett förslag som Anton presenterar. Anton väljs ut av det (populistiska) partiet för bästa historia om #DetBortglömdaSverige. I samma stund inser de att takeovern är deras möjlighet att nå ut till hela Sverige med sitt egna politiska budskap. Och de tänker livesända det.

Information till Faluns skolor

Datum: 15-29 november 2022
Tid: 90 minuter
Plats: Black box, Borlänge
Bokning: Via Dalateatern
Förberedelser: Att uppleva scenkonst med sin klass Pdf, 103.4 kB.

Sidan uppdaterad 2023-02-23