Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Årskurs 1: Musik

Sagan om Babar den lilla elefanten

Visst känner alla barn till Babar? Den lilla drömmaren med leendet nära till hands, och längtan i blicken. Glädjande nog är ju Babar inte bara en saga, utan även ett musikstycke!

I Sagan om Babar den lilla elefanten spelar musiker ur Dalasinfoniettan Francis Poulencs musiksaga tillsammans med sagoberättaren och skådespelaren Caroline Rendahl.

Babar som saga handlar om den lilla elefanten i djungeln som blir utan sin mamma. Turligt nog blir Babar omhän­dertagen av den vänliga gamla damen Madam, som tar hand om Babar och lär honom vett och etikett. Men hur bra han än har det hos Madam längtar han hem till djung­eln. När hans kusiner Arthur och Céleste efter en lång tids letande hittar Babar bestämmer han sig för att följa med hem. Väl hemma har den gamla kungen blivit sjuk och det behövs en ny kung på tronen – så hör och häpna Babar blir kung! Han gifter sig med sin stora kärlek Céleste, och i slutet får man se Babar stå med blicken mot stjärnorna och drömma om sin lyckliga framtid…

Musik av: Francis Poulenc

Sagoberättare: Caroline Rendahl

Musiken framförs av: Musiker ur Dalasinfoniettan

Information till Faluns skolor

Datum: Fredag 25 augusti kl. 09.30 och kl. 12.15
Tid: 35 minuter. OBS! Föreställningen startar de angivna klockslagen. Tänk på att du behöver vara på plats med din klass ca 15 minuter innan.
Plats: Stora scenen, Kulturhuset tio14
Transport: Kulturbuss till Knutpunkten. Promenad över ån till Kulturhuset tio14 tar mindre än 10 minuter.
Bokning: Kommunala skolor via samordnare, friskolor via utskickad digital bokningslänk.

Sidan uppdaterad 2023-11-23