Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kvinna som tittar på tavlor

Utställningsvillkor

Allmänt kring utställningar

  • Utställningsperioderna är vanligen mellan fyra och en halv, och sex och en halv vecka, men kan vara längre under sommar- och julledighet.
  • Vernissage äger oftast rum torsdagar.
  • Hängning av utställning sker dagen före vernissage. Vi uppskattar mycket om konstnären kan närvara på vernissagen.
  • Utställningsersättningen följer MU-avtalets rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi tar 30 procent i provision på såld konst.
  • Verkförteckning med priser skrivs och läggs i galleriet. Köpare lämnar namn, adress och telefonnummer. Vi kontaktar köparen efter utställningen och sköter faktureringen av såld konst.
  • Galleri Hörnan har öppet när Falu stadsbibliotek har öppet. Bibliotekets aktuella öppettider. Länk till annan webbplats.

Allmänt kring galleriet

Galleriet ligger i anslutning till Stadsbiblioteket men är obevakat. Din konst är försäkrad av oss så länge den är uppsatt på väggen, är placerad i glasmonter eller monterad på annat sätt som anses säkert.

Väljer du att ställa ut verk som är väldigt sköra eller installationer/skulpturer som ej är säkrade gör du det på egen risk. Vi har några montrar att låna ut: tre stycken 46x60 cm och två stycken 60x60 cm. Alla montrarna är 30 cm höga inuti.

I nuläget har galleriet inte möjlighet att visa ljud och rörlig bild.

Transport och resor

Vi står för transportkostnader inom Sverige ena vägen. Om du väljer att transportera utställningen med egen bil, betalar vi milersättning enligt kommunalt avtal en väg.

I samband med hängning och vernissage betalar vi ersättning högst motsvarande tågresa tur och retur inom Sverige samt boende på hotell i centrala Falun i 1–3 nätter.

Marknadsföring

Vi gör affisch och digitalt vernissagekort. Vi gör utskick till konstföreningar och andra intressenter i Falun och Dalarna. Lokalpressen kallas till visning vanligtvis samma dag som utställningen hängs.

Vi välkomnar nya utställare!

Arbetar du professionellt som konstnär eller håller du på att utbilda dig till konstnär? Ställ gärna ut din konst hos oss. Du ansöker senast 31 oktober 2024 för utställningsperioder under 2026.

Ansökan ska innehålla:

  • Ett CV med information om utbildning, utställningar och så vidare
  • Fem digitala bilder/fotografier. Ange storlek, material och teknik för varje verk. Det behöver inte vara de bilder du tänker ställa ut, men kom ihåg att juryn gör sin bedömning utifrån bilderna i ansökan.

Allt ska vara samlat i en PDF, men den kan innehålla flera sidor. Vi rekommenderar en bild per sida. PDF:n ska döpas till Förnamn Efternamn Galleri Hörnan 2026 (utställningsperiodens år).

Ansökan som inte följer den anvisade formen kan komma att diskvalificeras. Ansökan behandlas av en jury och alla sökande får skriftligt svar. Varken antagna eller refuserade ansökningar erhåller skriftliga motiveringar.

Fördelning av specifika utställningsperioder sker efter urvalet, så en ansökan gäller alltid hela den aktuella perioden.

Skicka din ansökan till gallerihornan@falun.se.

Sidan uppdaterad 2023-11-28