Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Vi välkomnar nya utställare!

Kvinna som tittar på tavlor

Utställningsvillkor

Utställningsperioderna är vanligen mellan fyra och en halv, och sex och en halv vecka, men kan vara längre under sommar- och julledighet.

Vernissage äger oftast rum torsdagar kl 17.00–18.00, eller på lördagar kl. 12.00–13.00, med några undantag. Hängning av utställning sker dagen före vernissage. Vi uppskattar mycket om konstnären kan närvara på vernissagen.

Utställningsersättningen följer MU-avtalets rekommendationer. Vi tar 30% i provision på såld konst.

Läs om MU-avtalet här.länk till annan webbplats

Galleriet ligger i anslutning till Stadsbiblioteket men är obevakat. Din konst är försäkrad av oss så länge den är uppsatt på väggen, är placerad i glasmonter eller monterad på annat sätt som anses säkert. Väljer du att ställa ut verk som är väldigt sköra eller installationer/skulpturer som ej är säkrade gör du det på egen risk. Vi har inga podier eller montrar att låna ut, det tar du själv med vid behov.

Vi står för transportkostnader inom Sverige ena vägen. Om du väljer att transportera utställningen med egen bil, betalar vi milersättning enligt kommunalt avtal en väg. I samband med hängning och vernissage betalar vi ersättning högst motsvarande tågresa tur och retur inom Sverige samt boende på hotell i centrala Falun i 2–3 nätter. Vi gör affisch och digitalt vernissagekort.

Vi gör utskick till konstföreningar och andra intressenter i Falun och Dalarna. Lokalpressen kallas till visning vanligtvis samma dag som utställningen hängs.

Verkförteckning med priser skrivs och läggs i galleriet. Köpare lämnar namn, adress och telefonnummer. Vi kontaktar köparen efter utställningen och sköter faktureringen av såld konst.

Du ansöker senast 30 september för kommande år. Ansökan ska innehålla ett CV med information om utbildning, utställningar och så vidare, samt fem digitala bilder/fotografier. Ange storlek, material och teknik för varje verk. Allt ska vara samlat i EN pdf. Pdf:n ska döpas till Namn Namn Galleri Hörnan 20XX (utställningsåret). Ansökan som inte följer den anvisade formen kommer att diskvalificeras. Ansökan behandlas av en jury och alla sökande får skriftligt svar. Skicka din ansökan till gallerihornan@falun.se.

Sidan uppdaterad 2019-11-18