Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Utställningsvillkor

Vi välkomnar nya utställare! Följande villkor gäller:

Utställningsperioderna är fem och en halv vecka.

Vernissage äger rum torsdagar kl 17.00-18.00. Hängning av utställning sker dagen före vernissagen. Vi uppskattar mycket om konstnären kan närvara på vernissagen.

Utställningsersättningen följer MU-avtalet, vilket för 2018 är 7 150 kr. Vi tar 30 % provision på såld konst.

MU-avtaletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Galleriet ligger i anslutning till Stadsbiblioteket men är obevakat. Din konst är försäkrad av oss så länge den är uppsatt på väggen, är placerad i glasmonter eller monterad på annat sätt som anses säkert. Väljer du att ställa ut verk som är väldigt sköra eller installationer / skulpturer som ej är säkrade gör du det på egen risk. Vi har inga podier eller montrar att låna ut – det tar du själv med vid behov.

Vi står för transportkostnader ena vägen. Om du väljer att transportera utställningen med egen bil, betalar vi milersättning enligt kommunalt avtal en väg. I samband med hängning och vernissage betalar vi ersättning högst motsvarande tågresa tur och retur inom Sverige samt boende på hotell i centrala Falun i 2-3 nätter. Vi gör affisch och vernissagekort (digitalt).

Vi gör utskick till konstföreningar och andra intressenter i Falun och Dalarna. Lokalpressen kallas till visning vanligtvis samma dag som utställningen hängs.

Verkförteckning med priser skrivs och läggs i galleriet. Köpare lämnar namn, adress och telefonnummer. Vi kontaktar köparen efter utställningen och sköter faktureringen av såld konst.

Du ansöker senast 31 oktober. Ansökan ska innehålla information om utbildning, utställningar etc samt digitala bilder/fotografier på ditt arbete. Ansökan behandlas av en jury och alla sökande får skriftligt svar. Skicka din ansökan till annika.elisabet.petersson@falun.se.

Sidan uppdaterad 2018-09-07