Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Att göra i Stångtjärn

Området erbjuder ett stort och varierat utbud av aktiviteter för både gammal och ung, vältränad och glad motionär. På vintern spåras skidspår i området allt ifrån blåbärsrundan för de minsta till tuffa Långrundan-plus på 19,9 km.

Café

Varmt välkommen till Stångtjärns lilla café.

Öppet lördagar och söndagar klockan 12.00-16.00.

Ädelfiske

Möjlighet till ädelfiske finns året till en kostnad på 120 kr per fiskekort. Kommunen och Stångtjärns fiskeklubb har rustat upp både slogbodar, fiskebryggor och grillplatser runt tjärnen. Det finns även några handikappanpassade fiskebryggor och ett hundbad.

Badstrand

Kommunen underhåller även den fina badstranden som finns vid tjärnen och på sommaren brukar ungdomar från Falu IK driva kiosk där för badgästerna.

Toalett

Allmän toalett som är öppen från klockan 05.00-23.00.

Vandring

I området finns många olika markerade vandringsleder av blandad längd och svårighetsgrad. Kortast är vägen runt tjärnen med sina knappa 2km. Det finns en rundan som går ända till källslätten och tillbaka på ca 20km och allt däremellan. Det finns även anknytningar till Vattnets väg till gruvan.

Värmestuga

Vallaboden/värmestugan brukar vara öppen under vintern för allmänhetens nyttjande. Där finns utrymme att valla skidor samt att sitta och värma sig inne ett tag.

Skidåkning

Blåbärsrundan

Längd: 0,7 km
Ledmarkering: Skyltar med blåbär
Beskrivning: Barnspår. En smal spårgata i tätare skog - kurvigt och guppigt - svåråkt för vuxna. Följer de längre dagspåren i början och slutet.

6 km

Längd: 6 km
Beskrivning: Familjevänligt, går i skogsterräng utan stora backar. Kilometerskyltar finns längs spåret.

8 km, Elljusspåret

Längd: 8 km
Beskrivning: Familjevänligt, går i skogsterräng utan stora backar

8 km

Längd: 8 km
Beskrivning: Familjevänligt, går i skogsterräng utan stora backar. Finns ett par tvära kurvor, direkt efter backe. Kilometerskyltar finns längs spåret.

13 km

Längd: 13 km
Beskrivning: Familjevänligt, går i skogsterräng. Finns en mkt lång backe där hög fart kan uppstå. an förlängas med "Järnhattsslingan" 3 km och då blir spåret totalt 16 km.

Falun/Borlänge spåret

Längd: 25 km
Beskrivning: Lättåkt. Blandad skog och myr. Mycket fina spår trevlig åkning både utför och uppför. Passar hela familjen.

Alla spår utgår från Stångtjärnsstugan.

Vallaboden i Stångtjärn

Vallaboden i Stångtjärn med skidor utanför.

Sidan uppdaterad 2023-11-09