Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-09-28

Tre bilder i bredd: Daniel Strömberg, programblad för teatern Jag badar, Niklas Darke.

Teater och föreläsning om dyslexi

Temat för årets Dyslexivecka är Hitta ditt sätt att läsa. Det blir teater, föreläsningar och visningar av olika hjälpmedel. Aktiviteterna är både för dig som har läshinder själv, och för dig som vill inspirera andra till läsning.

Föredragshållaren och dyslexiexperten professor Eriksson ska hålla ett föredrag om dyslexi. Med på föredraget är Daniel som brukar vara med som ett exempel på hur det är att leva med dyslexi. Men var är professor Eriksson?”

Detta är inledningen på monologen ”Jag badar”, av och med Daniel Strömberg. Det är en djupt personlig, både smärtsam och humoristisk, monolog om en dyslektikers liv. Teatern kommer att spelas både i Falun och Borlänge lördag 1 oktober. Samma dag får biblioteken även besök av författaren och krönikören Niklas Darke, som bl.a. har bearbetat "En man som heter Ove" till Lättläst. Darke kommer att föreläsa på temat En väg genom boken för den som behöver.

På Vika bibliotek kan du som har läshinder eller vill stötta nån annan som har det, lära dig att använda Legimus måndag 3 oktober. Du får även tips på bra material, goda lästips och e-böcker för mobiler och plattor.

Under hela veckan pågår Legimus drop in om talböcker, visning av Library Press Reader om tidningar på nätet på Falu stadsbibliotek. Tisdag 4/10 kan du besöka LD Hjälpmedelscentralens monter och prova på olika hjälpmedel för läsning.

Alla aktiviteterna har fri entré. Arrangörer är: Falu stadsbibliotek, Borlänge bibliotek, ABF och Dyslexiförbundet.

Mer information:

Falu stadsbiblioteks webbplatslänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2016-09-28