Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-11-30

Krister Lindholm från Sabaton Open air

Lugnet i fokus på årets sista frukost

På onsdagsmorgonen arrangerades årets sista arrangörsfrukost - med evenemang på Lugnet i fokus.

– Vi har gjort åtta festivaler på Lugnet, som på många sätt är en unik arena, säger Krister Lindholm på Sabaton Open Air.

Ett 40-tal personer hade tagit sig till Kopparhatten för att få mer information om Lugnet och lyssna till företrädare för några av de största evenemangen, som arrangeras i Falun och på Lugnet under nästa år.

Dit hör givetvis Svenska skidspelen – 28-29 januari – som hade nya vd:n Jimmy Birklin på plats.

–Med en tävlingshelg redan i januari tror jag att det är rekordtidigt som skidspelen arrangeras. Nu har vi fått en tvådagarstävling, men 2018 kommer vi att ha världscupfinalen i Falun igen, säger han.

Världseliten på plats

Förberedelserna inför 2017-års tävlingar är redan i full gång. Det återstår mindre än två månader tills världseliten med Stina Nilsson och Calle Halfvarsson i spetsen kommer att stå på startlinjen inne på skidstadion.

– Nu är det inte bara själva tävlingarna som gör ett evenemang lyckat, utan lika mycket det som händer på sidan om. Just nu håller vi på med planeringen för flera aktiviteter som vi tror kommer att lyfta evenemanget ytterligare. Det gäller att se möjligheterna till utveckling, säger Jimmy Birklin.

Helgen före skidspelen kommer också SM i backhoppning att genomföras i normalbacken. Det blir den första tävlingen i backarna sedan skid-VM.

–När det har investerats i backarna ska de givetvis användas. Vi håller på att se över om vi kan ha någon form av aktiviteter i backarna även under skidspelen, säger Jimmy Birklin.

Till skidspelen kommer annars 500 tävlande och ledare. Sveriges Television direktsänder båda dagarnas tävlingar.

Firar tio år

I augusti 2017 arrangeras Sabaton Open Air på skidstadion.

– Festivalen firar 10 år, och vi har gjort åtta festivaler på Lugnet. Att genomföra ett evenemang på Lugnet är väldigt enkelt, för där finns närheten till allt. Lugnet är en enorm resurs för Falun, säger Krister Lindholm.

Sidan uppdaterad 2016-11-30