Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-01-24

Flaggspel skidspelen

5 000 biljetter sålda - nu ökar intresset

Nu börjar biljettförsäljningen till Svenska skidspelen ta fart på riktigt allvar.

–Vi har passerat 5 000 sålda biljetter, säger Jimmy Birklin, skidspelens vd, på tisdagseftermiddagen.

Kommande helg har det blivit dags för årets upplaga av Svenska skidspelen.

En riktig temperaturhöjare är givetvis att Malungstjejen Stina Nilsson, tävlandes för IFK Mora SK, gör comeback i världscupen under tävlingarna i Falun, efter att ha vilat och tränat veckorna efter succén i Tour de ski.

Trots Stinas frånvaro kunde de svenska landslagsåkarna ta fyra pallplatser vid världscuptävlingarna i Ulricehamn den gångna helgen.

Efter en trög start har biljettförsäljningen till Svenska skidspelen i Falun tagit riktig fart.

– Det har börjat röra på sig, och de senaste siffrorna jag har fått är att vi har passerat 5 000 sålda biljetter. Folk hör nu av sig på att annat sätt än tidigare, och vi räknar med att biljettförsäljningen tar ännu mer fart i slutet på veckan. Januari är en tuff ekonomisk månad för många, men nu är lönen på väg, säger Jimmy Birklin.

Sprint och masstart väntar

I Falun körs det sprint i fri stil på lördagen och på söndagen väntar masstart i klassisk stil, där damerna kör 15 kilometer, herrarna 30.

–Som det ser ut nu kommer det att bli bra väder med hyggliga temperaturer i alla fall, säger Jimmy Birklin.

På Lugnet håller annars de sista förberedelserna på att göras på stadion.

– Vi har inväntat en hel del material från Ulricehamn som nu ska sättas på plats. Några av landslagen har redan kommit till Falun, men de flesta av nationerna har satt torsdag som ankomstdag, säger Jimmy Birklin.

Det är också klart att Kjell-Erik Kristiansen, välkänd röst i den internationella skidvärlden, gör comeback som speaker under Svenska skidspelen, efter några års bortavaro.

– Jag ser verkligen fram emot att få referera Svenska skidspelen igen, säger Kjell-Erik Kristiansen.

Många dalaåkare i spåren

Utöver landslagstruppen på 6+6 damer och herrar per distans, får Sverige i egenskap av arrangör ha med en nationell grupp med nio damer och nio herrar på respektive distans.

Fem Faluåkare får chansen att visa upp sig på hemmaplan: Calle Halfvarsson, Sågmyra, Oscar Svensson, Falun-Borlänge SK, Simon Andersson, Falun-Borlänge SK, Gustav Eriksson, Falun-Borlänge SK och Karl-Johan Dyvik, Falun-Borlänge SK.

Övriga dalaåkare: Stina Nilsson, IFK Mora SK, Martin Johansson, IFK Mora SK, Maria Rydqvist, Älvdalens IF, Helene Söderlund, IFK Mora SK, Frida Erkers, IFK Mora SK, Johan Edin, IFK Mora SK.


Sidan uppdaterad 2017-01-24