Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-13

Mycket folk på Grannys Goes Street ifjol

Flera evenemang får ekonomiskt stöd

Gratisfestivalen Granny Goes Street har 10-års jubileum i år, och är också ett av evenemangen som får ekonomiskt stöd från evenemangsrådet.

– Planeringen inför festivalen är i full gång och med tanke på att det är jubileum, vill vi få till något riktigt bra, säger Per Staffas, program- och evenemangssamordnare i Falu kommun.

Vid sitt senaste sammanträde beslutade evenemangsrådet att ge Granny Goes Street, som arrangeras lördagen den 1 september, 125 000 kronor i ekonomiskt stöd.

–De pengarna är oerhört betydelsefulla för oss. Totalt sett arbetar vi med små medel, men försöker ändå få hit så intressanta artister som möjligt till Falun, säger Per Staffas.

Vid fjolårets festival var Miriam Bryant toppnamnet.

– En artist för alla åldrar, viket också visade sig av det stora intresset. Det blir svårt att hitta något liknande igen, men arbetet med programmet har startat och vi gör vårt yttersta för att kunna erbjuda ett så jämställt program som möjligt, säger Per Staffas.

Sedan 2013 hålls festivalen på parkeringen och parken vid Kulturhuset tio14.

Här är övriga evenemang som fick pengar av evenemangsrådet vid det senaste sammanträdet:

  • Skog kultur och event får 50 000 kronor till Countryfestivalen som arrangeras den 30 juni – 1 juli. Det är fjärde året som festivalen arrangeras. Artister från Dalarna blandas med mer kända artister.
  • Stiftelsen Stora Kopparberget får 46 000 kronor, som ska användas till traditionellt Valborgsfirande med kostnadsfria aktiviteter.
  • Falu IK får 20 000 kronor till Lilla Skidspelen, 18-19 mars, som är en stor internationell ungdomsskidtävling.
  • Dalaälvskatten får 40 000 kronor. Pengar som ska användas till den internationella kattutställningen som hålls i Falun den 30 september – 1 oktober.
  • Dalarnas Muay Thai får 60 000 kronor som ska användas till den internationella tävlingen Muay Thai Champion, där VM-titelmatcher kommer att finnas med i programmet.
  • Måndagsklubben får 40 000 kronor till MK Open, 29-30 april, som är en av Sveriges största crossfit-tävlingar.
  • Centrala stadsrum får 20 000 kronor, som ska användas till genomförandet av den italienska matmarknaden Italian Village, 16-20 maj.


Sidan uppdaterad 2017-02-13