Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-02-20

Fyra personer ser ut över Falun

Nyinflyttadtur 18 mars

– anmäl dig nu

Lördag 18 mars kl 13 är det dags för årets första guidade busstur för nya Falubor.
- Turen är väldigt populär, så anmäl dig snarast om du vill avra säker på din plats, säger Emma Norman, kommunikationsstrateg och ansvarig för turen.

Under många år har Falu kommun arrangerat guidade turer med buss för nyinflyttade Falubor. Meningen med turen är att deltagarna ska få chansen att lära känna sin nya hemort på bästa sätt.

– 50 personer brukar få plats på varje tur. Vi samlas först i rådhuset för en kort inledande information om vad som är på gång i kommunen. Sedan åker vi på en rundtur med buss med stopp för fika på ”hemligt ställe”. Hela programmet tar cirka tre timmar och det kostar inget att åka med på turen. Föranmälan krävs dock, säger Emma Norman och fortsätter:

–Vi vill hinna med att visa deltagarna så mycket som möjligt under turen. Elsborg och Lugnet är två av ställena vi passerar, och världssamordnaren Christina Staberg är en uppskattad guide. Hon kan det mesta om Falun och dess historia.

Anmäl dig till turen

Anmäl dig till turen via anmalan@falun.se. Anmälan är bindande och vi skickar ut bekräftelse på din anmälan när vi mottagit den. Uppge era kontaktuppgifter (förnamn, efternamn, telefonnummer och e-post) samt antal vuxna/barn. Sista anmälningsdag för turen 18 mars är 6 mars.

Läs mer om nyinflyttadturen

Sidan uppdaterad 2017-02-21