Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-01

Två män går på slagghögar

Extrainsatt tur för nyinflyttade

Följ med på guidad tur i kommunen.

– Nyinflyttadtur brukar vi normalt sett arrangera två gånger om året, i mars och i augusti. Men nu har intresset varit så stort redan innan sista anmälningsdag för turen i mars att vi beslutat oss för att köra en extra tur den 17 maj. Det känns fantastiskt roligt, säger Emma Norman, kommunikationsstrateg och ansvarig för de guidade turerna.

Turen i maj kommer ske en vardagskväll - och förläggs just i maj för att kunna genomföras på kvällen.
– Vi vet att det uppskattas att vi både har turer på helger och vardagar och i maj har vi ljusa kvällar - det är en förutsättning för att turen ska bli en bra upplevelse, man måste se det vi pratar om, säger Emma Norman och skrattar.

Under många år har Falu kommun arrangerat guidade turer med buss för nyinflyttade Falubor. Meningen med turen är att deltagarna ska få chansen att lära känna Falun på bästa sätt.

– 50 personer brukar få plats på varje tur. Vi samlas först i rådhuset för en kort inledande information om vad som är på gång i kommunen. Sedan åker vi på en rundtur med buss med stopp för fika på ”hemligt ställe”. Hela programmet tar cirka tre timmar och det kostar inget att åka med på turen. Föranmälan krävs dock, säger Emma Norman och fortsätter:

–Tanken med turen är att deltagarna ska hinna se så mycket som möjligt av Falun. Elsborg och Lugnet är två av ställena vi passerar, och världssamordnaren Christina Staberg är en uppskattad guide. Hon kan det mesta om Falun och dess historia.

Anmäl dig till turen

  • Onsdag 17 maj augusti kl 17.00
    Sista anmälningsdag 7 maj.

Anmäl dig till turen via anmalan@falun.se. Anmälan är bindande och vi skickar ut bekräftelse på din anmälan när vi mottagit den. Uppge era kontaktuppgifter (förnamn, efternamn, telefonnummer och e-post) samt antal vuxna/barn.

Sidan uppdaterad 2017-04-28