Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-21

Magnus Carlsson och Mariette

Toppartister klara för Granny Goes Street

Några av Sveriges hetaste artister - Magnus Carlson från Weeping Willows och melodifestivalstjärnan Mariette - är klara för gratisfestivalen Granny Goes Street, som arrangeras den 2 september i Falun.

– Vi har lyckats boka upp två riktigt starka namn, vilket känns bra när festivalen nu firar 10-års jubileum, säger Per Staffas, festivalens samordnare.

Första helgen i september är numera en helg som Faluns barn, ungdomar och vuxna planerar in långt i förväg.

Det är nämligen då som kulturfestivalen Granny Goes Street, med gratis entré för alla, arrangeras.

– För oss är det enormt viktigt att festivalen ska ha fri entré. Alla ska ha råd att gå. Dagtid är målgruppen barn och familj och senare på eftermiddagen/kvällen riktar vi det mot ungdom/vuxna, säger Per Staffas.

Redan nu är två av festivalens huvudnummer klara: Magnus Carlson från Weeping Willows och melodifestivalstjärnan Mariette!

– Vi är mycket stolta att ha lyckats få Magnus Carlson till årets festival. Magnus är just nu en av Sveriges absolut hetaste artister. Hans vårturné säljer ut i alla städer just nu, säger Per Staffas och fortsätter:

– Och Mariette gjorde ju stor succé i årets Melodifestival där hon slutade fyra i finalen med sitt bidrag ”A million years”. Vi har också bokat David Rönnegård som med sitt band kommer att göra en exklusiv spelning på Granny. Ytterligare 15 akter till festivalen kommer att tillkomma!

Parkscen även i år

Förutom den stora scenen så kommer även Parkscenen finnas med i år. Den är ett samarbete med studieförbundet Bilda sedan flera år tillbaka.

Skateramp på festivalområdet blir det även i år precis som matförsäljare av olika slag.

Det kommer även vara aktiviteter inne på Dalateatern samt Kulturhus tio14.

Kulturskolan kommer i år ha en större yta inne på området, där man kan prova olika instrument, slöjda och mycket mer.

– Vår målsättning är och har alltid varit att boka ett brett program som tilltalar många. I år är absolut inget undantag. Vi jobbar också ständigt med att försöka få festivalen jämställd. Vi hoppas och tror att vi kommer nå det i år men än återstår några stora akter att boka och det är stor konkurens om de kvinnliga akterna då många arrangörer gör allt de kan för att få det jämställt. I dagsläget ser det ut som att vi kommer lyckas, säger Per Staffas.


Sidan uppdaterad 2017-03-21