Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-03-30

Å-festen med dansband

Å-festen bjuder upp till dans i dagarna två

Å-festen är tillbaka i juni.

Förutom populära och återkommande inslag som cruising, mikrobryggerifestival, gummibåtshäng, lekland, tivoli, marknad och läsfrestival, blir det också en stor satsning på dansband.

– Vi har gjort klart med Scotts och Barbados, två av Sveriges populäraste dansband, säger Per Staffas, evenemangssamordnare.

Det är andra året som Å-festen arrangeras.

I stora drag är årets koncept detsamma som ifjol, det ska finnas något för alla att göra.

Men en stor nyhet är att det i år kommer att bjudas på två danskvällar, med två av Sveriges populäraste dansband: Scotts och Barbados.

Bandet Scotts har funnits i drygt 25 år, och fick sitt stora genombrott i Dansbandskampen 2008.

Barbados har ända sedan det stora genombrottet med Magnus Carlsson som sångare på 1990-talet, lyckats behålla sin popularitet.

–Två etablerade dansband som också är kända för att bjuda på partystämning. Vi tror det kommer att attrahera en stor publik, säger Per Staffas.

Den lövade dansbanan kommer att placeras på Fisktorget, som även i år blir det stora navet för Å-festen.

–Vi såg redan ifjol att satsningen på dansband gör att vi även når den vuxna publiken. Att få till en folkparksfeeling mitt i stan känns som en riktig höjdare, säger Per Staffas.

Arrangerar deltävling i Stjärnskott 2017

Det har också i dagarna blivit klart att Falun och Å-festen kommer att stå som värd för en deltävling i Stjärnskott 2017.

Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn- och ungdomar upp till 16 år, födda 2001 eller senare, med syfte att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtidens stjärnor.

Tävlingen har arrangerats i 30 år och stora stjärnor som Zara Larsson, Sanna Nielsen, Molly Sandén, Lisa Nilsson och Eric Saade har medverkat.

–Att få in Stjärnskott i programmet känns bra, det kommer att tillföra en hel del. Nu ger vi unga talanger att få visa upp sig på den stora scenen, säger Per Staffas.

Nytt för i år är även att det populära Gummibåtshänget, med Faluån som skådeplats, kommer att avgöras på lördagseftemiddagen.

För alla som gillar gamla bilar är det fredagen som gäller. Då finns nämligen cruisingen inlagd i programmet.

Leklandet kommer tillbaka

–Många familjer har också velat ha leklandet tillbaka, och det kommer att finnas i Ölandsparken. Läsfrestivalen och Mikrobryggerfestivalen återkommer också. Förutom tivoli och marknad, kommer vi att bjuda på flera kända artister som uppträder på Stora scenen, även den belägen vid Fisktorget. Men det programmet återkommer vi till, säger Per Staffas.

Å-festen arrangeras den 9-11 juni 2017.

– Lite senare än ifjol, men förhoppningsvis har sommarvädret infunnit sig med sol och värme, slutar Per Staffas.

Sidan uppdaterad 2017-03-30