Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-04-24

Digital ritning över den nya Bjursåskolan, vi ser byggnaden snett från sidan med ljusa och mörka partier med stort glasparti i mitten

Konstnärer sökes till Bjurssåskolan

Gemenskap, jämställdhet och visioner är viktigt för Bjursåsskolan. Det är också några av de värdeord som förhoppningsvis ska inspirera den konstnär som får i uppdrag att utföra den konstnärliga gestaltningen på skolan.

Den nya högstadieskolan i Bjursås håller just nu på att byggas. Den gamla skolan är sliten och nött, men samtidigt inbodd och omtyckt av eleverna. Samma känsla av att ”komma hem” till sin skola vill man uppnå med den nya byggnaden som kommer att bli rymlig, modern och ljus, med stora glaspartier och vacker utsikt över blånande berg.

Den konstnärliga gestaltningen möjliggörs genom enprocentsregeln. Enprocentsregeln anger att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad ska avsättas för konstnärlig gestaltning. Den offentliga konsten är ett av våra mest demokratiskt tillgängliga kulturuttryck, och genom den får vi alla på ett naturligt sätt tillgång till konsten i vår vardag.

Fram till den 22 maj är ansökan öppen och konstnärer är välkomna att lämna intresseanmälan. Den fullständiga annonsen med all information samt ansökningsformulär hittar man på E-avrop, som är en databas för upphandlingar och avtal.

Här hittar du en länk till upphandlingsdokumenten på E-avroplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-05-03