Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-05

Pojkar som hoppar i bassängen på Lugnet

Snart öppnar utebadet på Lugnet

Solen börjar värma och vi längtar efter semester och bad. Förberedelserna är i full gång för att göra i ordning utebadet för kommande säsong.

Säsongspremiär

Nu i dagarna har bassängerna tömts och rengörs ordentligt innan de fylls och värms upp inför öppningen. Vattnet ligger kvar i bassängerna under vintern för att skolor och företag ska kunna köra isvaksträning. Den 22 maj öppnar utebadet och håller öppet ända fram till den 3 september. Under sommarsäsongen hålls simhallen, relax och bastu stängd.

Minskade köer

Det är högt tryck på badet under sommaren med hundratals besökare per dag och det bildas fort långa köer till kassan. Så till kommande säsong har man funderat över en lösning för att göra besökarnas upplevelse så smidig som möjligt. Så nytt för säsongen blir att besökarna erbjuds att köpa biljett direkt via mobilen och slippa trängas i de långa köerna.
”Vi ser fram emot att kunna använda den nya tjänsten och erbjuda snabbt och smidigt inträde för våra gäster ” Cajsa Andersson, enhetschef för simhallar och bad i Falu Kommun

På utebadet hittar ni:
• 50 m-bassäng, 26 grader
• 25 m-bassäng, 30 grader
• plaskbassäng, 34 grader, med fontän
• vattenrutschbana
• fritt fall
• stora grönytor för solbad och lek

Mer information om utebadet och Lugnet hittar du här

Sidan uppdaterad 2017-05-05