Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-06-02

Cyklister i en av Lugnets alla nedfarter

Spåravgift för cykel på Lugnet

Som ett led i utvecklingen och det ökande cyklandet på Lugnet införs från och med säsongen 2017/2018 spåravgift för cykel, detta för att kunna hänga med i den snabba takt som cyklingen tar oss framåt. Spåravgiften gäller för Lugnets samtliga uppmärkta cykelleder. 

Delar från avgiften går till Falu Stigcyklister.
Sedan 2009 har föreningen Falu Stigcyklister varit en stor del av utvecklingen av Lugnets populära leder och även ansvarat för löpande underhåll på uppdrag av Falu Kommun. De senaste åren har cyklingen på lederna ökat markant vilket resulterat i kraftigare slitage som i sin tur leder till större underhållsbehov. Därför har vi i samråd med Falu Stigcyklister beslutat att huvudansvaret för underhåll och utveckling flyttas över från föreningen till kommunen.

Falu Stigcyklister kommer att fortsätta att bygga och utveckla nya leder på Lugnet tillsammans med Falu kommun. Det driftsbidrag föreningen erhållit för arbetet med lederna ersätts nu med en procent av intäkterna från spåravgifter.

Lugnet har inför säsongen 2017 anställt en trailmaster som på heltid jobbar med underhåll och utveckling av lederna.

I spåravgiften ingår tillgång till omklädningsrum, dusch och bastu. Spåravgiften löser du via lugnet.se alternativt köper du din biljett i receptionen på Lugnet Sportcenter.

Mer information om spåravgifter för cykel på Lugnet hittar du här.länk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2017-06-02