Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-06-13

Jimmy Birklin

Ny skidmässa arrangeras på Lugnet 

I höst får skidsporten en rivstart i Falun.

Den 3-5 november arrangerar Svenska skidspelen, i samarbete med skidspelsföreningen och Svenska skidförbundet, skidmässan Nordic Ski Convention på Lugnet.

Det blir dagar med föreläsningar, möten, inspiration och en unik möjlighet att samtidigt kunna åka skidor på riktig snö.

– Genom detta vill Svenska skidspelen bidra till att ytterligare utveckla de nordiska skidgrenarna, säger Jimmy Birklin, vd för Svenska skidspelen.

Det handlar om en mässa i Jalas Arena med utställare av olika aktörer inom skidbranschen. Både inom- och utomhus. Dessutom blir det föreläsningar, paneldebatter, utbildningar och möjlighet att testa leverantörernas nyheter på snö.

Ambitionen är att flera från landslaget, aktiva, vallare eller ledare, kommer för att föreläsa/intervjuer, samt stå till tjänst med autografskrivande.

– Poängen med Nordic Ski Convention är att det samtidigt finns snö på världscuparenan med möjlighet att både hoppa backe och åka längdskidor. Mässan kommer ut i verkligheten. Deltagarna får en unik möjlighet att redan i november kombinera mässbesöket med skidåkning, säger Jimmy Birklin.

Han poängterar att mässan blivit möjlig tack vare ett bra samarbete med Falu kommun och beslutet att spara snö till kommande säsong.

Målgruppen för skidmässan är de som är intresserade av nordisk skidsport. Allt från motionsåkare och då synnerhet Vasaloppsåkare till ungdomsledare.

– Vår ambition är att detta ska vara ett årligen återkommande evenemang som på sikt ska locka besökare från olika delar av skidvärlden, säger Jimmy Birklin.

Mässan ska ses som ett led i Svenska skidspelens ambition att bidra till utvecklingen av backhoppning, nordisk kombination och längdskidåkning.

– Vår världscuphelg 16-18 mars 2018 är naturligtvis basen för vår verksamhet. Men vi vill utvecklas och ta ett ytterligare skidansvar. Ett exempel är den nya skidmässan, säger Jimmy Birklin.

Sidan uppdaterad 2017-06-13