Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-08-25

Stefan Olsson

Stolt glad och rörd Wimbledonsegrare

Stefan Olsson vann för några veckor sedan sin första Grand slam-titel när han vann Wimbledon. Det var en rörd och glad Stefan Olsson som mötte faluborna under fredagens firande på Stora torget.

- Jag har hunnit landa nu på ett helt annat sätt än direkt efter vinsten, men det är helt fantastiskt. Jag kommer alltid att ha de här minnesbilderna i bagaget. Nu vet man att man kan vinna, säger Stefan Olsson strax innan det publika firandet drar igång.

Han har tidigare bland annat ett OS-guld i paralympics i bagaget, men det är ändå segern i Wimbledon som han rankar högst hittills. Nu väntar närmast US Open om en dryg vecka och det viktigaste han tar med sig till den turneringen finns inne i huvudet.

- På mina bästa dagar, då vet jag att jag kan vinna. Men det kan alla som är topp 8 på rankingen, det viktigaste jag har tagit med mig är hjärnan och den psykiska biten, säger Stefan Olsson.

I år är han mentalt en bättre tennisspelare och det beror till stor del på det som skett på hemmaplan.

- Mentalt har jag kommit längre i år sedan min son föddes, då har tennisen också blivit mer enkel. Jag har fått ett vidare perspektiv.

Att firas på Stora torget betyder mycket för Stefan Olsson.

- Det är skitkul. Den förste parasportaren också som firas, det uppskattar jag verkligen och det betyder otroligt mycket för mig och andra parasportare.

Se Falu kommuns sändning från firandet på Stora torget på facebook, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2017-08-25