Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-08-28

Nu är det dags för festivalen Granny Goes Street

Granny Goes Street firar 10-års jubileum

Nu på lördag, 2/9, har det blivit dags för den tionde upplagan av gratisfestivalen Granny Goes Street. Jubileumsåret bjuder på artister som Magnus Carlson, Syster Sol, Tjuvjakt, Tensta Gospel Choir, Mariette och Mora Träsk.

– Jag känner mig jättenöjd med årets program, som har både en bra spets och en bra bredd. Att få hit Magnus Carlson är stort och bland ungdomarna är Tjuvjakt superheta just nu. Tjuvjakt var också den mest önskade akten till årets festival, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Årets program

Magnus Carlson, från Weeping Willows, släppte i början på året sitt nya soloalbum som rosades i media. Skivsläppet följdes av en utsåld klubbturné och även en stor sommarturné. Nu kommer han till Falun.

Hiphop-kollektivet Tjuvjakt har de senaste åren bemötts av en allt större och bredare publik på festivaler och klubbar runt om i landet. Med över 60 miljoner streams på Spotify, en nysläppt EP under våren, är de nu ute på en lång turné runt om i landet.

–Överlag har vi bra akter på den stora scenen, men jag vill även slå lite extra för det som utspelar sig på parkscenen. Där spelar band med lokal anknytning, och de är riktigt bra, säger Per Staffas.

Festivalen fortsätter växa

Granny Goes Street startade i en mindre skala vid Arenan på Mormorsgatan, men sedan flytten till parkeringen/parken vid Kulturhuset tio14 för några år sedan, har evenemanget kunnat växa sig allt större.

–Festivalen fick ett rejält lyft efter flytten, för då kunde vi göra så mycket mer av det hela. Det känns kul att vi har kunnat utveckla festivalen till vad den är i dag. Att festivalen nu firar 10 år känns givetvis lite extra, säger Per Staffas.

Precis som tidigare är det fri entré för alla till festivalen.

–Hela idén med festivalen är att den ska vara till för alla, och då är det viktigt att det är gratis entré, säger Per Staffas.

Barnens granny bjuder i år på ett kärt återseende.

Mora Träsk är nämligen tillbaka.

–De var med på den alla första festivalen vi arrangerade. Därför kändes det kul att ha med dem igen, nu när vi firar 10-årsjubileum, säger Per Staffas.

Så påverkas trafiken under festivalen

Under Granny Goes Street stängs tillfälligt två stycken parkeringar och en del av Gruvgatan av.

Läs mer om trafiksituationen

Sidan uppdaterad 2017-09-11