Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2017-09-11

Blåljusdagen inställd

Blåljusdagens eftermiddags- och kvällsaktiviteter inställda

Blåljusdagens eftermiddags- och kvällsaktiviteter var planerade att hållas på grusplanen bredvid Tegelbrukskolan och Montessoriskolan i Falun mellan 16.00 - 20.00 men tillstånd har denna gång inte beviljats av Polisen.

Det är de planerade aktiviteterna med polis, räddningstjänst, ambulans, socialtjänst, Kopparstaden, Falu kommuns fritidsgårdar, Ungdomsstödjarna mfl som ställs in. De aktiviteterna sker på eftermiddagen mellan klockan 16-20.

Dagsaktiviteterna sker som planerat

Dagsaktiviteterna på Teglebruks- och Montessoriskolan, då Polis, Räddningstjänst, Ambulans, Socialtjänst och Kopparstaden besöker barnen i klassrummen på Tegelbruks- och Montessoriskolan kommer att genomföras som planerat.

Aktiviteterna utomhus ställs in

Aktiviteterna ”After school” från klockan 16-18 och mellan klockan 18-20 då Polis, Räddningstjänst och Ambulans bland annat skulle ha visat upp sina fordon, måste däremot ställas in.

De här aktiviteterna skulle ha skett på grusplanen bredvid skolan, men inget tillstånd har beviljats för detta av polisen och aktiviteterna kan därför inte genomföras.

- Det är jättetråkigt att vi måste ställa in eftermiddags- och kvällsaktiviteterna. De brukar vara populära och locka många barn, ungdomar och vuxna. Man brukar kunna komma dit för att träffa Polis, Räddningstjänst, Socialförvaltning, Ambulansverksamheten med flera, och barn och unga brukar också under eftermiddagen kunna bekanta sig med olika fritidsaktiviteter. Vi hoppas kunna genomföra de här aktiviteterna vid ett senare tillfälle istället, säger Ulrika G Lindberg, brottsförebyggande samordnare på Falu kommun.

Anledningen till att inget tillstånd utfärdats tillstånd utfärdats är att det enligt Polisen Dalarna saknas uppgifter i ansökan. Falu kommun ser saken som att det är tjänstemannen i sin yrkesroll som söker tillståndet, inte som privatperson. Därför är det tjänstemannens namn och Falu kommuns organisationsnummer och kontaktuppgifter som står i ansökan.

Polisens bedömning i det här fallet är att tjänstemannen ska uppge sina privata kontaktuppgifter och personnummer, och därför har inget tillstånd utfärdats. Vi återkommer med nytt datum för Blåljusdag inom kort.


Sidan uppdaterad 2017-09-13